MHP'li Uzunırmak'tan Başbakan'a 'milliyetçilik' Tepkisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Milletvekili Ali...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık." şeklindeki sözlerine, Hucurat süresinden ayet okuyarak cevap verdi. Uzunırmak, Başbakan'ı bilgisizlikle suçladı.

Ali Uzunırmak, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık." şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Veda Hutbesi’nden bir bölüm ile Hucurat Suresi’nden bir ayet okuyan Uzunırmak, “Kur’an-ı Kerim’de de millet kavramı kabul ediliyor." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan’ın yeni milliyetçilik kavramları ürettiğini; dini, etnik ve bölgesel milliyetçilikten bahsettiğini kaydeden Uzunırmak, “Dinsel milliyetçilik, etnik milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik diye bir şey yok.” dedi.

Başbakan’ı bilgisizlikle suçlayan Uzunırmak, “Böyle bir sapkınlık içinde bu kandırmalara artık millet uyanmalı ve Başbakan’a haddini bildirmeli.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz