MHP’li Vural: AK Parti ‘ihale Hükümeti' Olarak Anılacak

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, AK parti’nin ‘ihale hükümeti’ olarak anılacağını öne sürdü. "Tarih...

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, AK parti’nin ‘ihale hükümeti’ olarak anılacağını öne sürdü. "Tarih bu hükümeti nasıl anacak, adı ve logosu ne olacak?" diye soran Vural, "Pazarlama ve İhale Limited Şirketi koymalılar bu partinin adını." dedi.

Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AK Parti hükümetine yüklendi. Vural, "Milletin adını işportaya düşüren bir zihniyettir. Her alanda amacı pazarlık yapmaktır. Hiçbir değer kavramı yoktur. Parti menfaati için papaz elbisesi giyerim diyecek kadar bu zihniyeti hırs bürümüştür. Aklı, fikri, makam mevki ve paradadır." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Recep Tayyip Erdoğan ve AKP zihniyetinin kan üzerinden siyaset ve ticaret yaptığını iddia eden Vural, “Agah Kafkas, ‘pazarlık Başbakan'ın sünnetidir’ demişti. Şu dine bak. İçeride PKK ile şehitlerin kanı, milletin birliği üzerine pazarlık yapanlar, dışarıda ABD ile İsrail'le pazarlığa oturmuşlardır. AKP, İslam dünyasının canına okuyanlarla özür bahanesiyle dışarıda, içeride PKK ile helalleşiyor." açıklamasını yaptı.

BAŞBAKAN'IN ABD ZİYARETİ

MHP’li Vural, Başbakan Erdoğan’ın ABD ziyaretiyle ilgili görüşmede, PKK'ya hangi yasal ve anayasal düzenlemeler verileceğinin konuşulduğunu iddia etti.
Amerika gezisinde, AK Parti hükümetinin iflası ve teslimiyetinin ortaya çıktığını savunan Oktay Vural, "Washington sonrası program, kızının diploma töreni için yapılmasına rağmen, resmi gezi kapsamına sokulmuş; Türk devlet geleneğine aykırı davranılmıştır." dedi.

Başbakan'ın "Obama'nın çizgisini anlayamadığını" söylediğini hatırlatan Vural, şöyle devam etti: "Çizgisinin ne olduğunu bilmiyorsun, onun dediklerini yapıyorsun. Anlamadığın politikaya cumburlop diye niye dalıyorsun? Dağdaki çobanın Obama'nın çizgisini anladığı bu ortamda Başbakan'ın bu şaşkın tavrı, 'Beni bir sen anladın onu da yanlış anladın' sözünü çağrıştırmaktadır."

Reklam
Reklam

SURİYE POLİTİKASI

Oktay Vural, hükümetin Suriye politikasının batağa saplandığını öne sürerek, "Türkiye bölgede ekonomik motor potansiyeline sahipti ama bugün zor durumda. ABD'ye gidiyor ve beni kurtarın diyor. Acz içinde, batağa batırıldı AKP tarafından. İç savaşın tarafı haline getirildi. Esed'in sataşmalarına dahi cevap veremez hale geldi. Türkiye, gücü ve söyledikleri dikkate alınmayan bir ülke hâline dönüşmüştür. Ortadoğu'da AKP'nin arzu ve ihtiraslarıyla oluşturduğu politikanın sığlığı ortaya çıkmıştır." şeklinde konuştu. Suriye ile ilgili genel görüşme talebinde bulunduklarını söyleyen Vural, önümüzdeki hafta konunun TBMM'de gündeme gelebileceğini dile getirdi.

“PKK SİLAH BIRAKMADI”

PKK'nın silah bırakmadığını de iddia eden Vural, sözlerine şöyle devam etti: "Kimseyi kandırmayın. Paralel devlet yapılanması olarak büyük şehirlere girdiler. Dağa yeni katılımlar var. Silah bırakmadılar, alan hakimiyetlerini artırdılar. Hükümet acziyet ve fesat hükümetine dönüşmüştür. Hükümet, ihtiras ve korku ekseninde milli menfaatleri yok etmektedir. Türkiye, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemindeki ricat ve sıkışıklık haliyle anılmaktadır."

Reklam
Reklam

ÇELİK’İN KONUŞMASINI İZLETTİ

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in "Türk milletinin kararlılığını görenler, tornistan yapmaya başladı" cümlesinin de geçtiği konuşmasını basın mensuplarına izletti.

Çelik'in "Kimseye Türklükten vazgeç demiyoruz" sözleri üzerine Vural, "Yan çizmeye başladılar. 'Türkiye Cumhuriyeti'ni sadece Türkler mi kurdu' demediler mi? 'Türkiyelilik', 'üst kimlik' diyordunuz ne oldu? Sıktı değil mi? Türk milleti; adından, bayrağından, dilinden taviz vermeyecek kadar büyük bir millettir. Adama böyle söyletirler. Bu fesat yeni kılığa bürünerek, dolanarak yeni bir tezgah hazırlığı içindedir. Ey millet bunların niyetleri hayır değildir, fesattır." diye konuştu.

Oktay Vural, Anayasa ile ilgili referanduma gidilmesi konusunda, "Hava durumu gibi Başbakan'ın sözleri. Başbakan kendine PKK pazarlıkları için mazeret oluşturmak istiyor." eleştirisinde bulundu. Başbakan'ın Anayasa ile ilgili 'Muhalefet kilitlemezse olur' sözlerinin hatırlatılması üzerine Vural, "2010'da da referandumda hayır demiştik. Başbakan kendi içindekilerden, kendi partisinden korktuğu için böyle söylüyor. Bu Meclis'ten PKK anayasası geçmez, 330'u bulamaz. AK Parti Grubu'ndan da böyle bir Anayasa onay almaz." karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: