MHP’li Vural: Bu Niyetin Arkasında Meclis’i Feshetmek Var

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’nın yeni...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’nın yeni anayasa için kurucu referandum önerisiyle ilgili, “Bu niyetin arkasında Meclis’i feshetmek de var. Meclis’i figüran yerine koyan, TBMM’de milli egemenliği temsil eden milletvekilleri ve Parlamento’yu dışlayan despot bir anlayışın tezahürüdür.” dedi.

Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Vural, “Başbakan, ABD Başkanı Barack Obama karşısında dut yemiş bülbül. Okyanus ötesinden Türkiye’nin iç meseleleri konusunda ahkam kesen Obama karşısında Başbakan sus pus. Hani şamar oğlanı değildi. 'Şark Bülbülü'ndeki Mazlum’a döndü.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Vural, Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’nın yeni anayasa için kurucu referandum önerisini de değerlendirdi.

Vural, "Parlamentosuz bir demokrasi arzuluyorlar. Tek başkan kafi. Bu niyetin arkasında Meclis’i feshetmek de var. Meclis’i figüran yerine koyan, milli egemenliği temsil eden milletvekilleri ve Parlamento’yu dışlayan despot bir anlayışın tezahürüdür. Bundan sonraki dönemde artık kanunları da, doğrudan doğruya millete göndeririz. Doğrudan demokrasi. Libya’da yeşil devrimden mi etkilenmiş bilmiyorum. Kaddafi döneminden esinlenmiş olabilir. Doğrudan demokrasi adı altında herhalde bunu yapacaklar. Anayasa yapma iradesi TBMM’ye aittir. Bu ifadeler, TBMM’nin anayasayı yapma iradesi olmadığına ilişkin kanaati güçlendiriyor. Biz TBMM’nin anayasayı değiştirebilecek bir iradeye sahip olduğunu savunuyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz