Mhp'li Vural’ın Basın Toplantısı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in 11 maddelik ulusal mutabakat metni ile...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in 11 maddelik ulusal mutabakat metni ile ilgili olarak “Mutabakatın özü ve niyeti itibariyle teröre karşı olması, odağına da bölücü terör örgütünü alması gerekir. Anayasa konusu kesinlikle terörle ilişkilendirilmemelidir. Böyle bir konu PKK’nın meşrulaşma alanını genişletir” dedi.

Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, terör konusundaki gelişmeler ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in teröre ilişkin mutabakat arayışı ile MHP’nin dokunulmazlık teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Bugün örgüte siyasi ve hukuki meşruiyet hakkı vermeye yönelik her adımın terör örgütüne can suyu verdiğini ifade eden Vural, “Atılan her türlü adım da terör örgütünün askerimize, vatandaşımıza kurşunu olarak geri dönmüştü” dedi.

Terörün millete yaşattığı acılar karşısında siyasi partilerin terörle mücadeleyi dışlayan bir noktaya gelmesinin üzerinde durulması gerektiğini vurgulayan Vural, şöyle konuştu: “Müzakere zihniyetinin, Kürt meselesi zihniyetinin, ‘hak ve özgürlükler kapsamında adım atılması gerekir’ zihniyetinin, bugün terör örgütünün nelere cüret edebileceğini göstermesi bakımından umarım bu tablonun mimarları ders çıkarmışlardır.”

‘Terör örgütüyle mücadele, siyasi uzantılarıyla müzakere’ anlayışının bugün geldiği noktanın milletvekilleri ile teröristlerin kucaklaşması olduğuna işaret eden Vural, “Türkiye’de terörle mücadelede niyet önemlidir. Niyetiniz nedir? Evirmeye, çevirmeye gerek yok” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘cami avlusunda bir araya geliyoruz da niye Meclis’te bir araya gelmiyoruz?’ dediğini kaydeden Vural, “Nasıl o saflarda niyet ediyorsanız, terörle mücadelede de önce niyet edeceksiniz. Niyetiniz ne? Terör örgütüne siyasi ve hukuki meşruiyet tanımak mı, yoksa terörle mücadele etmek mi?” diye karşılık verdi.

Reklam
Reklam

ÇİÇEK’İN MUTABAKAT ARAYIŞINA KISMİ DESTEK

Vural, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in terörle mücadele konusunda mutabakat önerisi ile ilgili ifadelerini basın aracılığıyla öğrendiklerini, partilerine yönelik başvuru olmadığını açıkladı. Vural, Çiçek’in 11 maddelik bu mutabakat metninde MHP olarak katılmadıkları noktalar olduğunu söyledi.

Mutabakatın özü ve niyeti itibariyle teröre karşı olması gerektiğini ve odağına da bölücü terör örgütünü alması gerektiğini belirten Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anayasa konusu kesinlikle terörle ilişkilendirilmemelidir. Zaten yeni anayasa süreci devam ediyor. Böyle bir konu PKK’nın meşrulaşma alanını genişletir. Teröre, hak ve özgürlükler ekseninde meşruiyet yaratma girişimi olmamalıdır”

Çiçek’in bu kişisel girişimindeki bir takım değerlendirmeleri kabul etmediklerini belirten Vural, “Odağına terör örgütünü, terörle mücadeleyi alan ve ortak birlikte mücadeleyi alan bir mutabakat olmasını önemsiyoruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın Çiçek’in mutabakat metnini ‘muhtıra’ olarak nitelendirmesinin de ilginç olduğunu belirten Vural, Çiçek’in bu adımının parti içi siyasi çekişmelere kurban edilmemesi gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Söz konusu mutabakat metninin içindeki birçok konuyu MHP olarak dışladıklarını ancak, terörle mücadele konusunda ‘milli mutabakat’ oluşturulması gerektiğine inandıklarını belirten Vural, sözlerine şöyle devam etti: “Çiçek’in anayasa ile ilişkilendiren, bireysel hak ve özgürlüklerle ilişkilendiren, başka terör örgütüne meşruiyet alanı oluşturan tespitlerine katılmıyoruz. MHP olarak terörle mücadelede tüm partileri mutabakata çağırıyoruz”

SİZ DE BU YÜREK VAR MI?

MHP’nin teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönündeki teklifine AK Parti ve CHP’yi destek vermeye çağıran Vural, şunları söyledi: “Gelin öncelikli olarak bu utanç tablosunu ortadan kaldıralım. Millet iradesini dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda kullanalım diyoruz. AKP’nin kendi içindeki çelişkili ifadelerini bu konuda kaldırması gerekiyor. Bir taraftan ‘Meclis'te istemiyoruz’ diyeceksiz, bir taftan grup başkanvekiliniz ‘PKK’nın amacı BDP’nin Meclis’ten atılması” diyecek. Gelin ‘önce ülkem ve milletim’ diyelim. Sizde bu yürek var mı? Bu yüreğiniz varsa terörle mücadele konusunda birlikte milli bir duruş sergilememiz gerekiyor. Bu dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda da millet vicdanına uygun bir adım atılması gerektiğini düşünüyoruz”

Reklam
Reklam

Meclis’te BDP’li milletvekilleri hakkında teröre destek ve propagandadan dokunulmazlık dosyalarının bulunduğunu belirten Vural, şunları söyledi: “Bunlar yargılansın istiyoruz. Terör örgütüne can suyu veren, siyasi destek sağlayan bu milletvekillerinin bağımsız yargı tarafından yargılanmasının önünün açılmasını istiyoruz. Gelin önce bunlardan başlayalım. Bizim bu önerimizi AKP ve CHP'nin desteklemesi gerektiğini düşünüyoruz. Halep oradaysa arşın burada”

Terör örgütü ile demokrasi, eşitlik ve özgürlüğün bir araya gelemeyeceğini vurgulayan Vural, “Dağdakiler daha fazla özgürlük eşitlik için mi mücadele ediyor. Terör dışlanacak o kadar” dedi.

Vural, siyasi partiler içinde bir MHP düşmanlığı başladığını belirterek, “AKP karpuz siyasi yapıyor; dışı yeşil içi kırmızı. CHP’de kızılcık olmuş. Varsa yoksa MHP'ye saldırmak” diye konuştu.

Vural, BDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile ilgili Twitter’dan paylaştığı mesajı ile ilgili bir soruya şöyle karşılık verdi: “Dikkate alınacak birisi değil. Terör örgütünün etekleri altında siyaset yapanları MHP ve Türk milleti hiçbir zaman muhatap almayacaktır. Bölücü terör örgütünün silahlı eylemleri bu partinin velinimeti olmuştur. Öncelikli olarak Kürt kökenli insanları öldüren bu zihniyetin bu ifadeleri artık milletimiz tarafından dikkate alınacak ifadeler değildir. Cıvıtlamış herhalde.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: