MHP'li Yeniçeri: Saldırıyı Süreçle Ilişkilendirmek Zeka Ile Ilgili Problemdir

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi’ne yapılan saldırılarla ilgili,...

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi’ne yapılan saldırılarla ilgili, “AK Partililerin bunu, sözüm ona çözüm süreci denilen yıkım sürecini istemeyenlerin provokasyonu olarak değerlendirmesi zeka ile ilgili bir problem olarak karşımızda duruyor.” dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeniçeri, basın toplantısına “Sıfır uyku ile buradayım. Uykusuna kıymayanlar geleceğini kazanamazlar.” diyerek başladı.

Reklam
Reklam

AK Parti’nin dün gerçekleşen saldırıları bahane ederek ‘çözüm süreci’ propagandası yaptığını savunan Yeniçeri, “Saldırıyı DHKP-C ‘nin yaptığı kesin gibidir. AK Partililerin bunu sözüm ona çözüm süreci denilen yıkım sürecini istemeyenlerin provokasyonu olarak değerlendirmesi zeka ile ilgili bir problem olarak karşımızda duruyor. Belki, DHKP-C bu saldırıları PKK gibi devlet tarafından muhatap alınmak için yapıyor.” şeklinde konuştu.

NEVRUZ’DA ÖCALAN’IN ÇÖZÜM SÜRECİNE İLİŞKİN MESAJINI OKUMASI

Yeniçeri, şöyle devam etti: “21 Mart’ta Diyarbakır’da Öcalan’ın çözüm sürecine ilişkin mesajını okuması beklenen Nevruz kutlamalarının yapılacağı alanın güvenliğinin sağlanması için BDP tarafından 5 bin kişinin görevlendirildiği bilgisi kamuoyuna yansıdı. Görülmektedir ki AKP iktidarı ve Başbakan Erdoğan kendi başkanlık ve Anayasa değişikliği karşılığında PKK terör örgütüne ve İmralı canisine her türlü tavizi vermektedir.”

ERGENEKON DAVASI

Ergenekon Davası’nda istenen müebbet hapis cezalarını da değerlendiren Yeniçeri, önyargı ile yargılama yapıldığı intibaı oluştuğunu savundu. Yeniçeri, “Ergenekoncular hükümeti yıkmak için darbeye teşebbüs etmişler. Bir an doğru olduğunu kabul edelim. Peki PKK’lılar ya da Öcalan devleti yıkmaya teşebbüs etmedi mi? Önce Balyoz sonra Ergenekon davasında yağmur gibi yağdırılan cezaların amacı Türkiye’yi genel affa zorlamaktır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

AKİL ADAMLAR ÖNERİSİ

Yeniçeri, bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sürece ilişkin akil adamlar konusunda çalışma yaptıkları yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine ise “Ne yapacakmış akil adamlar. Öcalan’dan talimat mı gelmiş Başbakan’a. Bundan 3 yıl önce İmralı’daki caninin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne dikte ettirdiği ve Parlamento'ya yapın dediği iki üç şey var. Bunlardan biri Hakikatleri Araştırma Komisyonu. İkincisi akil adamlar kurulması ve bunların üzerinden sözüm ona Türkiye’deki Kürt sorunun çözümüne yönelik tedbirlerin alınması. Türkiye’de akil adamın kim olduğu soru işareti bir. Nerede bölücü, yıkıcı, Türk milletini öteleyen adam varsa onu akil adamsın diye getiriyor.” dedi.

'Şekil Adamları Komisyonu' kuralım önerisi getirdiğini söyleyen Yeniçeri, “Herkes şeklini şemalini ortaya koysun. Akil adamlar devlet nasıl diz çöktürülüre mi karar verecek?” ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: