MHP'li Yılmaz: Büyükşehir Yasası Planlı Bir Sürecin Neticesi

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, yeni yasa tasarısının 1991 yılından bu yana devam eden planlı...

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, yeni yasa tasarısının 1991 yılından bu yana devam eden planlı bir sürecin neticesi olduğunu iddia etti.

Daha önce çıkarılan 'pergel yasası'yla büyükşehir sınırları içerisine alınanan köylerin sıkıntılarının çözülemediğini hatırlatan MHP’li Yılmaz, “Pergel yasasıyla beraber birtakım köyler büyükşehir sınırları içerisine alındı. ASKİ Genel Müdürlüğüm sırası içerisinde bu alınan köylerden de biliyorsunuz köy tüzel kişilikleri kaldırılmadığı için -orman köylerinde- onlar da durumlarını muhafaza etti. Ona rağmen bu köylerin sıkıntılarını çözmekte zorlandık. Bu sadece Adana'ya has bir şey değil.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Mevcut yerlerdeki problemleri çözemeyen bir büyükşehir belediyesinin Tufanbeyli'de, Saimbeyli, Feke'deki sorunları çözeceğine inanmadığını kaydeden Yılmaz, Mersin'de, Antalya'da, Muğla'da dağ köylerinde, dağ ilçelerinde, mevcut yerdeki problemleri çözemeyen bir büyükşehir belediyesi hangi problemleri çözecek?” diye sordu. Türkiye’nin büyükşehir yasasına ihtiyacı olmadığını bu yasanın başka amaçlar için çıkarıldığını iddia eden Milletvekili Seyfettin Yılmaz şunları söyledi: “Bu yasa bir ihtiyacın neticesi değildir. Daha büyükşehir belediyelerinin mevcut hâlleriyle kendilerini yenilemesi ve revize etmesi gerekirken siz il mülki hudutlarını büyükşehir hudutları hâline getiriyorsunuz. Allah rızası için bakan açıklasın, hepsi bakanın kapısının önünde, metroların altından kalkmışlar. Yani bu bir ihtiyaçtan doğmamıştır, bu planlı bir sürecin sonudur.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz