MHP'li Yılmaz: Muhtıra veren hakkında neden işlem yapılmıyor?

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 28 Nisan muhtırasını veren dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt hakkında...

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 28 Nisan muhtırasını veren dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt hakkında herhangi bir işlem yapılmazken, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasını anlayamadıklarını söyledi. Yılmaz, Büyükanıt ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe Sarayı’nda kapalı kapılar ardında görüşmesinin bunda etkili olabileceğini iddia etti.
Seyhan Oteli’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Yılmaz, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Başbuğ’un, terör örgütü yöneticisi olmak ve darbeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklanmasını değerlendiren Yılmaz, dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın, doğrudan doğruya muhtıra verdiğini hatırlatarak, “Büyükanıt çıkıp ‘muhtıra’ veriyor ama onunla ilgili bir gelişme yok. Sonraki süreçte birçok üst düzey asker darbeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine gönderiliyor. O zaman samimiyetinizle ilgili bir sıkıntı var? Biri muhtıra veriyor, öteki iddialar üzerine tutuklanıyor. Büyükanıt Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Dolmabahçe Sarayı’nda bir görüşme yaptı. Acaba bu görüşme nedeniyle mi muhtıra veren Yaşar Büyükanıt ile ilgili herhangi bir işlem yapılmıyor? Tüm bunlar kafa karıştırıcı şeyler. Bunun da bir an önce aydınlatılması gerekiyor.” dedi.

Reklam
Reklam

EMEKLİ MİLLETVEKİLLERİ MAAŞLARI KONUSUNDAKİ TAVRIMIZ NET
Yılmaz, kamuoyunda ‘kıyak emeklilik’ olarak nitelendirilen ve emekli milletvekillerinin maaşlarının artışını öngören düzenlemelerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilmesi ve sonrasında söz konusu teklif üzerinde yapılan değişikliklerle ilgili de açıklamalarda bulundu.
Yapılan oylamada MHP olarak ‘Hayır’ oyu kullandıklarının altını çizen Yılmaz, “Devlet memurluğundan gelenler ‘milletvekilliği emekliliğinden yararlanıyor, ancak Bağ-Kur ve SGK’lılar bundan faydalanamıyordu. Uzlaşmaya varılan düzenlemeyse bu haksızlığı ortadan kaldırıyor ve tüm milletvekillerini eşit statüye getiriyordu. Bizim desteklediğimiz bu öneri Cumhurbaşkanı tarafından kabul edildi, veto edilense ‘emekli vekillerin maaşı’ konusuydu. Bu konudaki tavrımız açık ve net. Tasarıya karşı duruş sergilemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

"DURAK SUÇLU İSE NEDEN DAHA ÖNCE MÜFETTİŞLER GELMEDİ?"
MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, bugün Adana'da yaşananların 'planlı bir süreç' olduğunun iddia ederek, bu sürecin de MHP'nin 'Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmasıyla başladığını savundu. Yılmaz, “Aytaç Durak bu kadar suçluysa, sizin iktidarınız döneminde neden bu müfettişleri harekete geçirmediniz?” diye sordu.
İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan ve hakkındaki iddialar nedeniyle cezaevine gönderilen Aytaç Durak'ın durumunun Adana için üzüntü verici olduğunu söyleyen Yılmaz, Durak'a yönelik iddiaların hiçbirinin MHP'li belediye başkanlığı görevini üstlendiği dönemle ilgili olmadığını ifade etti. Durak’ın tutuklanmasına neden olan olayın 2006 yılında yaşandığını kaydeden Yılmaz, “Hepimiz biliyoruz ki o dönemde Aytaç Durak AK Parti saflarındaydı.” hatırlatmasında bulundu.
Durak hakkında AK Parti saflarındayken açılmayan soruşturmaların daha sora ardı ardına başlatıldığını dile getiren Yılmaz, “Suçlu bizim suçlumuzsa üzerine gitmek doğru değil, muhalif kesimdeyse üzerine gidilsin anlayışı var. Bu adalet anlayışı doğru değil." ifadesini kullandı. Yaşanan sürecin planlı olduğunu ileri süren Yılmaz, planın MHP'nin 'Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmasıyla uygulamaya konulduğunu aktardı. Aytaç Durak’ın basit sebeplerle görevden uzaklaştırıldığını vurgulayan Yılmaz, “Bu kadar suçluysa, iktidar döneminde neden bu müfettişler harekete geçmedi? Aytaç Durak, yaklaşık 1,5 yıl bizde görev yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığı'nca sudan sebeplerle görevden uzaklaştırıldı. Genel olarak baktığımızda aynı iddialara yakın suçlamaların başka belediyelerde de olduğunu biliyoruz.” diye konuştu.
MHP’nin seçimle kazandığı büyükşehir belediye başkanlığının gasp edildiğini savunan Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Durak’ın görevden alınmasının ardından belediye meclisinde yapılan seçimi de MHP kazanmıştır. Ama mevcut başkan bazı vaatlerle partimizden istifa ettirilmiştir. Bazıları seçimin yenilgisini hazmedemedi. Sonrasında bu oyunları ortaya koydular.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz