Mhp’li Yılmaz Orman İşçisine Kadro İstedi

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, orman yangınlarıyla mücadelede ve diğer ormancılık faaliyetlerinde çalıştırılan işçilerin kadroya...

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, orman yangınlarıyla mücadelede ve diğer ormancılık faaliyetlerinde çalıştırılan işçilerin kadroya alınmasını istedi.

MHP’li Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü Bütçesi hakkında MHP grubu adına TBMM’nde yaptığı konuşmada, “Bakın, 2007 yılında orman işçilerinin bir kısmı kadroya geçirildi, yarıya yakını kadro alamadı. Bunların içerisinde on, on beş, yirmi yıl bu yangınlarda orman sahalarında çalışan işçiler var. O zamanki yöneticilerin iki dudağının arasında, dediler ki, "Altı ay çalışanlara kadro verelim." Ama siz çalıştırdınız da mı çalışmadı bunlar? Hepsi çalıştılar. Şimdi, orman yangınlarıyla mücadelede ve diğer ormancılık faaliyetlerinde çalıştırılmak üzere bu işçilerimizin mutlaka kadroya geçmesi gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Ülkedeki ormanların yarısının bozuk vasıflı ormanlar olduğunu söyleyen Yılmaz, “Yaklaşık 5 milyon hektara yakın genç ormanımız var ve fakültesini bitirmiş iş bekleyen bir sürü orman mühendisimiz var. Her yıl 1 milyon 200 bin hektar civarında genç sahaların bakımlarının yapılması gerekiyor. Rehabilitasyon sahalarının teknik özellikler ifa eden ve bunun eğitimini almış ormancılar tarafından yapılması çok önemlidir. Bundan dolayı siz her ne kadar orman mühendisleriyle görüşmeyi bile kabul etmeseniz, Orman Mühendisleri Odasını, orman mühendislerini yok saysanız bile bu mesleğin geleceği açısından bir an önce bu çalışmaları yapmak üzere orman mühendisi alma gibi bir zorunluluğunuz var, bunu özellikle belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: