MHP'lilerle Ilgili Kaset Soruşturmasında ABD'li Yetkililerden Cevap Geldi

MHP’li bazı yöneticilerin özel görüntülerinin yayınlandığı site ile ilgili soruşturmada ABD’ye gönderilen sorulara cevap geldi....

MHP’li bazı yöneticilerin özel görüntülerinin yayınlandığı site ile ilgili soruşturmada ABD’ye gönderilen sorulara cevap geldi. ABD’li adli makamlar, gönderilen yazıdaki bilgilerin yeterli olmadığını belirterek daha detaylı bilgi istedi.

İnternette yayınlanan ve MHP’li 10 yöneticinin istifasına neden olan özel görüntülerle ilgili Mayıs 2011’de soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmada söz konusu görüntülerin yayınladığı www. farklıulkuculuk.com adlı sitenin ABD üzerinden yayın yaptığı tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen savcılık, ABD’li makamlara site ile ilgili 7 tane soru gönderdi.

Reklam
Reklam

Savcılık, “www. farklıulkuculuk.com adlı internet sitesi yayınlarını ABD’den mi yapıyor? Görüntülerin yayınlandığı sitenin IP adresi ABD’nin hangi bölgesinden geliyor? Sitenin alan ismi hangi tarihte alındı? Site hangi şahıs ya da kurum adına satın alındı? İbrahim Faruk Bayındır isimli şahıs tarafından sitenin alan adına herhangi bir para ödendi mi?” sorularını göndermişti. 9 ay sonra gelen cevapta Amerikalı adli makamlar, gönderilen yazıdaki bilgilerin yeterli olmadığını, eksik bilgilerin olduğunu belirtti. ABD makamları, soruşturma dosyasına ilişkin daha detaylı bilgi istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz