MHP'nin avukatı: Kurultayın yapılması hukuken mümkün değil

MHP Genel Merkez avukatı Bulut, "Söz konusu ihtiyati tedbir kararları gereğince 15 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı ilan edilen kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut ve Hukuk Heyeti, saat 17.15'de düzenledikleri basın toplantısında, ''Bu kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir'' dedi.

Bulut'un açıklamaları:

MHP kurultayının olağanüstü kurultaya çağrılmasına ilişkin olarak, Ankara 12. Sul Hukuk Mahkemesi tarafından üç kişilik çağrı heyeti kurulmasına karar verilmiştir. Söz konusu mahkeme kararının kesinleşmeden uygulanması mümkün olmayan kararlardan olmasına rağmen çağrı heyeti tarafından Yargıtay'ın gerçekleştireceği denetim ve vereceği karar beklenmeksizin olağanüstü kurultaya ilişkin karar açıklanmış, 15 Mayıs 2016'da büyük kurultayın toplanacağı ifade edilmiştir.

Reklam
Reklam

Yasal olmayan bu girişim karşısında bu kurultaya katılmak üzere davet edilen üst kurul delegelerimiz, kongre çağrısının yasal olmadığı gerekçesiyle ikametgahlarının bulunduğu asliye hukuk mahkemelerine başvurarak koruma talep etmişlerdir. Tosya ve Gemerek mahkemeleri tarafından kendilerine yapılan başvuru üzere kongre kararı ihtiyatı tedbir kararıyla durdurulmuştur. Bu kararlar Ankara 25. İcra Müdürlüğü nezninde işleme konulmuştur. İlgili kararların işleme alınmasından hemen sonra kim olduğu yargı çevrelerinde çok çok iyi bilinen Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi hakimi Burhan Yas tarafından henüz ortada açılmış hiçbir dava yokken ihtiyat kararlarının infazına ilişkin dosyaların fotokopileri istenmiştir. Bu hakim yetkisi ve görevi olmadığı halde, dava açılmamış olduğu halde bu dosyayı yakından takip etmektedir.

Bu hakimin kimliği ve mazisi genel merkezimiz tarafından çok iyi bilinmektedir. Mesaisinin bitimine sayılı saatler kala açıkladığı kararla da hangi amaca hizmet ettiği de yiğne tarafımızca çok iyi bilinmektedir. HSYK'ya gerekli şikayetler gerçekleştirilecektir. Bu nedenle bugün mesai bitimine bir saat kala tesis etmiş olduğu karar bizleri şaşırtmamıştır. Ama ihtiyati tedbir kararalarının yazı işleri müdürleri aracılığıyla uygulanması talep edilmiştir. İptal kararı ihtiyati tebdirin infazına ilişkin icra dosyaları hakkındadır.

Reklam
Reklam

Gemerel Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından bugün öğleden sonra talebimiz kabul edilerek ihtiyati tedbir kararının devam ettiği ve de gereğinin yapılması amacıyla Ankara Valiliği'ne gereki ihtiratın faks yoluyla yapılarak kararın uygulanması istenilmiştir. Tedbir kararları Gemerek ve Tosya'daki mahkemelerden ibaret değildir. Nitekim üst kurul delegelerimizin yaptığı başvurular üzerine de başka mahkemelerce de 15 Mayıs'ta düzenleneceği ilan edilen kurultaya ilişkin 13 Mayıs'ta ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına karar verilmiş olup bu kararlar da gereği yapılmak üzere ve bizzat mahkemeleri tarafından doğrudan Ankara Valiliği'ne gönderilmiştir. Bu kararlar doğrultusunda bu kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir.

Ankara Valiliği tarafından gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Bu kongreye delegeleri davet edenler açıkca suç işlemektedir. Delegelerimizin bu çağrılara itibar etmeyeceğini biliyoruz.

Çağrı Heyeti Avukatı Ahmet Birol Şağban: ''Gemerek'ten yeni bir karar çıkmış olamaz''

Reklam
Reklam

Ankara İcra Mahkemesi'nin vermiş olduğu karar şuan itibariyle hem Gemerek hem de Tosya Mahkemeleri'nin kararını durdurdu. İcra edileceği yer Ankara olduğu için ona bağlı olan mahkemede bu kararla uygulanamaz dediğine göre artık Gemerek ve Tosya'daki mahkemelerin uygulanabilirliği ortadan kalktı. Gemerek'ten yeni bir karar çıktı diyorlar bu mümkün değil. Çünkü ben dün Gemerek hakimini reddi hakim yaptım.

Avukat Baykal Doğan: ''Verilen kararlar yok hükmündedir''

''Yargıtay'ın görevi ve yetkisinde olan dosyayla ilgili başka yerlerde verilecek kararlar yok hükmündedir. Niye? 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen bir karar var ve bir çağrı heyeti oluşturuyor ve bu karar verilmiş, mahkemesi dahi karardan elini çekmiş durumda. Kendi kararına bile dokunamayacak halde. Bu karar Yargıtay'a taşınmış, Yargıtay bununla ilgili karar verene kadar 12. Sul Hukuk Mahkemesi bile buna dokunamazken bu kararı değiştiremezken herhangi bir yerdeki başka mahkemelerin görev ve yetkisini gasp ederek, yok sayarak bu kararların sonuçlarını ortadan kaldırmaları mümkün değil. Bu mahkemelerin kararları yok hükmündedir.

Reklam
Reklam