MHP’nin gensorusu 2 Şubat’ta görüşülecek

MHP’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında verdiği gensoru önergesinin ön görüşmesi 2 Şubat Salı günü Meclis Genel Kurulu’nda yapılacak.

Danışma Kurulu’nun Genel Kurul’da kabul edilen önerisine göre, 2 Şubat Salı günü Meclis Genel Kurulu, MHP’nin gensoru önergesinin ön görüşmeleri tamamlanana kadar çalışacak. Genel Kurul, 3 Şubat Çarşamba ve 4 Şubat Perşembe günleri ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışmalarını sürdürecek.

-DİNÇER’E “TOPLUMSAL BARIŞI TEHLİKEYE SOKUYOR” SUÇLAMASI-

MHP’nin Bakan Dinçer hakkındaki gensoru önergesinde ise 3146 sayılı Kanunun 2’nci maddesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çalışma barışının sağlanması görevinin verildiği ifade edilerek şöyle denildi:

Reklam
Reklam

“Ülkemizde yaşanan son gelişmeler ve Sayın Bakanın muhtelif zamanlarda tekrar ettiği ifadeler, bakanın kanunun öngördüğü görevleri layıkıyla yerine getirememiş olduğunu göstermektedir. Sayın Bakan sendikaları sorumsuzluk ve vizyonsuzlukla suçlayarak çalışma hayatımıza ilk kez işçi ve işveren konfederasyonlarının yazılı açıklaması ile kınanmıştır. Ekonomik krizin bedeli çalışanların üzerine yıkılmış, işsizlik ve yoksulluk derinleşmiştir. Ekonomi politikasında çalışanları ve emeği koruyacak, istihdam oluşturacak tedbirlerin alınmasını sağlayamamıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, çalışma hayatında yaşanmakta olan anlaşmazlıklar karşısında ve ortaya çıkan sosyo ekonomik duruma rağmen 3146 sayılı kanunun kendisine yüklediği sorumlulukları yerine getirememektedir. Aksine verdiği demeçlerle ve uygulamalarla işçi, işveren, memur, emekli, sendikal kuruluşlar ve çalışma hayatındaki tüm kurumlar nezdinde infiale yol açmakta ve bu tutumuyla da çatışmalı ortama zemin hazırlayarak ülkemizin toplumsal barışını tehlikeye sokmaktadır.”

Reklam
Reklam

ANKA