Miami Heat Noel’de kaybetmiyor

Noel'de Los Angeles Lakers’a konuk olan son NBA şampiyonu Miami Heat, sahadan 101-95 galip ayrılmayı başardı.

NBA’de son iki yılın şampiyonu Miami Heat, Noel’i Los Angeles Lakers deplasmanında geçirdi. Staples Center’da oynanan karşılaşmayı 101-95 kazanan Heat, böylece Lakers’la Noel’de oynadığı maçlarda beşte beş yaptı.

Mücadelede kullandığı ilk dört şutu sayıya çevirerek 10-5’le oyuna başlayan ev sahibi ekip ilk çeyreği 27-21 önde kapattı. İkinci periyotsa Heat kontrolünde geçti. Bu bölümde 30 sayı bulan Florida temsilcisi soyunma odasına 51-46 üstün gitti. Üçüncü çeyrek de dengeli ilerlerken, Lakers maçın bitimine sekiz buçuk dakika kala skoru 83-83’te eşitlemeyi başardı. Yakaladığı 9-0’lık seriyle yeniden rahatlayan Miami, yıldızı LeBron James’in son 26 saniyede serbest atış çizgisinden dörtte üçle dönünce 22. galibiyetine uzandı.

Reklam
Reklam

Konuk takımda Wade ve Bosh ikilisi 23’er sayıya imza atarken LeBron 19 sayı, 8 ribauntla mücadele etti. Kobe Bryant ve Steve Nash’ten yoksun Lakers’ta ise en skorer isim oyuna kenardan dahil olup 20 sayı atan Nick Young oldu.

Derbide Houston güldü

NBA’deki temsilcilerimizden Ömer Aşık’ın takımı Houston Rockets, Noel’de San Antonio Spurs’e konuk oldu. Maçın ilk çeyreğin 40 sayı bulan Houston, Teksas derbisini 111-98’le kazanarak, Spurs’ü bu sezon ikinci defa mağlup etti.

Hava atışından itibaren oyunu kontrol eden Rockets ilk çeyreğini 40-25 önde kapattığı maçta hiç geri düşmedi.

Ömer Aşık’ın kalçasındaki sakatlık nedeniyle kadroya dahil edilmediği Houston’da son periyota 16 sayı sığdıran James Harden toplamda kaydettiği 28 sayıyla maçın en skoreri olurken, Dwight Howard 15 sayı, 20 ribauntla double double yaptı. İlk beş oyuncularının yüzde 37 ile hücum ettiği Spurs’te ise Manu Ginobili’nin 22 sayısı yeterli olmadı.

Spurs bu karşılaşmayla birlikte, Batı Konferansı’nın elit takımları Houston Rockets, Los Angeles Clippers, Oklahoma City Thunder ve Portland Trail Blazers’la bu sezon oynadığı altıncı maçtan da mağlup ayrıldı.

Reklam
Reklam

Gecenin diğer sonuçları şu şekilde:

Brooklyn Nets: 78 – Chicago Bulls: 95

New York Knicks: 94 – Oklahoma City Thunder: 123

Golden State Warriors: 105 – Los Angeles Clippers: 03

Anahtar Kelimeler: