Michelin'e Jerez'de büyük iş düşüyor

(TürkiyeF1.com) - Renault ve Michelin, Bridgestone'un son iki yarıştaki üstün performansına karşı Formula 1'de başlayacak test yasağından önce bu hafta Jerez'deki testlerde önemli bir sınavdan geçecek. Michael Schumacher ve Ferrari, Michelin'in evinde ve Michelin takımlarına uygun şartların mevcut olduğu Magny-Cours'ta zafer kazanarak kısmen de olsa sürpriz yapmıştı.

Bridgestone'un son dönemdeki geliştirme faaliyetleri Ferrari'nin hızının artmasına yardım ederken, Renault ve Michelin'e bu hafta İspanya'daki testlerde büyük iş düşecek.

Reklam
Reklam

Michelin'in bu şekilde devam etmesi halinde Ferrari'nin, test yasağı nedeniyle önümüzdeki yarışlarda da Fransız rakibine karşı avantaj kazanması zor görünmüyor. Özellikle Hockenheim, Budapeşte ve Türkiye gibi sıcak pistler için Michelin'in test yasağı öncesinde önemli bir atılım yapması gerekiyor. Bu yüzden Jerez'deki testler Fransız ekibi ve lastik üreticisi açısından büyük önem taşıyor.

İndianapolis'teki Ferrari üstünlüğünün Michelin lastiklerinden kaynaklandığı yönündeki genel kanının ardından Magny Cours'taki performansının, Ferrari ile Renault arasındaki gerçek rekabeti yansıttığına inandığını belirten Schumacher, "(Son iki yarışta kaybettiğimiz puanları) açık bir şekilde geri aldık. Bu hızda çalışmayı sürdürmek zorundayız. Ve şüphesiz herkes kalan yedi yarışta ellerinden gelenin en iyisini yapmak için çalışacaklar. Sezonun sona ermesine daha çok var" dedi.