Microsoft "Gelecekle Buluşma" Toplantısı

Avea Kurumsal Pazarlama Direktörü Boğaç Göncü, "3G sayesinde ciddi şekilde işimizi cebimize sokup her an her şeyi her yerden yönetebilir

Avea Kurumsal Pazarlama Direktörü Boğaç Göncü, "3G sayesinde ciddi şekilde işimizi cebimize sokup her an her şeyi her yerden yönetebilir hale gelmeye başladık" dedi.

Göncü, bir otelde teknoloji firmalarının katılımıyla düzenlenen "Gelecekle Buluşma" toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, KOBİ'lerin tasarruf, verimlilik ve büyümelerine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Microsoft ve Windows ile işbirliğini çok daha ileri bir noktaya getirmek amacında olduklarını aktaran Göncü, KOBİ'lere yük olmadan onları erişebilir maliyetlerle büyük şirketlerle rekabet edebilecekleri bir seviyeye getirmek için projeler ürettiklerini söyledi. GSM şirketlerinin ilk başlarda gelirleri arasında mobil internetin payının yüz 1'in altında olduğunu dile getiren Göncü, "Fakat internet hızlandıktan sonra bu oran yüzde 10-12'lere ulaştı. Avea, 2012'de 392 milyon TL mobil internet gelirine ulaştı. Bu gerçekten önemli bir rakam. 3G sayesinde ciddi şekilde işimizi cebimize sokup her an her şeyi her yerden yönetebilir hale gelmeye başladık" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil ise 2023 vizyonunun kendileri için bir mihenk taşı olduğunu dile getirdi.

Teknoloji kullanımını artırmak istediklerini kaydeden Başlıgil şöyle devam etti:

"Türk insanı olarak daha zekiyiz daha çalışkanız ama bazı şeyleri daha az yapıyoruz. Teknolojiyi daha az kullanıyoruz. Teknoloji erişim değerleri bizim gelir düzeyine bakıldığı zaman çok yukarda kalıyor. Şimdi sosyal ağlarla büyük data dediğimiz verilerin müşteri odaklı olarak kullanılmasıyla mobilite ve bulut iletişimle artık teknolojiye erişim çok ucuzlamış durumda. Dolayısıyla bugün 10 kullanıcılı bir şirket de 300-400 kullanıcılı bir şirket de bir banka da aynı teknolojileri çok küçük maliyetlerle kullanılabilir durumda. Bizim teknoloji şirketleri olarak gidip kendimizi sürekli anlatmamız lazım."

Muhabir: Yusuf Atlıhan-Burhan Sansarlıoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: