Microsoft tabletler arasındaki 10 fark

Microsoft’un duyurusunu yaptığı iki yeni tablet modeli arasında çok önemli farklar bulunuyor.

Microsoft, Surface adını verdiği iki yeni tablet modeli ile pazara sıkı giriş yaparak tüm dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı. Tabletlerin her ikisine de aynı ad verilmiş olsa da aralarında çok büyük farklar bulunuyor.
HotMobilePress.com sitesinde yayınlanan bir yazıda bu iki model arasındaki 10 büyük fark liste halinde sunuldu.
**1- İşletim sistemi**
Bir tanesinde Windows 8 Pro diğerinde Windows 8 RT sürümü bulunan Surface tabletleri birbirinden ayırt etmek için işletim sistemlerinin adıyla ile hitap etmek gerekiyor.
Windows 8 Pro yüklü olan Surfece tabletin en büyük avantajı, normal bir masaüstü ya da dizüstü bilgisayardaki Windows 8 Pro ile aynı deneyimi sunuyor olması.
Bilgisayar başından kalkıp tablet ile çalışmaya başladığınızda cihazı hiç yabancılık çekmeden kullanabileceksiniz. Windows 8 RT sürümünün yüklü olduğu Surface tablette ise durum böyle değil. Windows 8 RT tam anlamıyla bir mobil işletim sistemi olacak.
**2- İşlemci**
Windows 8 Pro yüklü olan Surface tablette Intel‘in Core i5 işlemcileri kullanılacak. Bu da canavar gibi bir performans anlamına geliyor.
Windows 8 RT yüklü olan Surface tablette ise şu anda Android tabletlerde kullanılan en üst seviye işlemcilerden birisi Nvida Tegra 3 kullanılacak.
Core i5′li modelin çok daha yüksek bir performans sergileyeceğini tahmin etmek zor değil.
[ ****](http://hotmobilepress.com/tablet/microsoft-tabletler-arasindaki-10-fark/)