Microsoft’tan ses temelli NFC teknolojisi

Microsoft, NFC teknolojisini mevcut tüm mobil cihazlarda yer almasını sağlayabilecek sıra dışı bir proje üzerinde çalışıyor.

Microsoft, NFC teknolojisini mevcut tüm mobil cihazlarda yer almasını sağlayabilecek sıra dışı bir proje üzerinde çalışıyor.

Geleceğin teknolojilerinden biri olarak görülen NFC için Microsoft’un ilginç planları var. Donanımsal olarak yeni nesil bir çok cihazda desteklenmeye başlayan NFC’nin bu desteğe sahip olmayan cihazlarda da teknik olarak kullanılabilmesi için Microsoft ses temelli bir takım geliştirmeler yapıyor.

NFC ile aynı işlevde olmasına karşın çalışma mantığı çok farklı olan bu yeni projede iletişim ses ile sağlanıyor. Dolayısıyla bir mikrofon ve hoparlör bulunan tüm cihazlara NFC desteğini kazandırmak olanaklı hale geliyor.

Reklam
Reklam

Çeşitli çözücülerden geçirilerek aktarılan sesler, 6-7Khz band genişliğinde 1khz olarak aktarılıyor. Dial-up modemlerden 20 kat daha yavaş olan teknoloji, bu nedenle büyük dosya aktarımları için mantıklı değil elbette ancak kişi kartı gönderimi, şifrelenmiş küçük verilerin transferi gibi aktarımlar, yüksek güvenlik hassasiyeti ile iletilebiliyor.

Dhawni adı verilen bir uygulama yüklenerek kullanılabilen bu yeni teknolojinin testleri henüz devam ediyor ancak donanımsal bir işleve ihtiyaç duymayacak olması nedeniyle kullanım yaygınlığı kazanması sürpriz olmayacaktır.

Xbox One’ın Avrupa’da Gecikmesinin Sebebi Yazılımsal Sorunlar