Mide Fıtığına Kapalı Yöntemle Ameliyat

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi’nde ilk defa kapalı yöntemle (Laparoskopik) mide fıtığı ameliyatı yapıldı.Necip...

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi’nde ilk defa kapalı yöntemle (Laparoskopik) mide fıtığı ameliyatı yapıldı.

Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi’nde verilen sağlık hizmetlerinin çerçevesi her geçen gün genişliyor. Bölgede yapılan başarılı ameliyatlarla gelişimini yürüten hastanenin Genel Cerrahi ve Gastroenterolojik Cerrahi Kliniğinde ilk kez kapalı yöntemle mide fıtığı ameliyatı gerçekleştirildi.

Mide ağrısı, geceleri göğüste yanma hissi ve kusma şikayetleri ile hastaneye başvuran 33 yaşındaki Habip Sivri, Op. Dr. Alper Sözütek, Op. Dr. Hakan Küpeli, Op. Dr. Murat Kalın ve cerrahi ekibi eşliğinde kapalı yöntemle ameliyat edildi. 10 yıldır bu hastalıkla mücadele eden Sivri’nin ameliyatın ardından sağlığına kavuştuğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Özellikle Kahramanmaraş ve çevresinde yaygın olarak görülen ve reflü semptomlarına yol açan, aynı zamanda ameliyatı için ileri cerrahi deneyim gerektiren Mide Fıtığı ameliyatının Kahramanmaraş’ta yapılabilmesinin önemli bir ilerleme olduğu kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: