Mide kanseri ameliyatında Japon usulü tedavi yöntemi-Siirt'te mide kanseri hastası, "Japon uygulaması"olarak tabir edilen bir yöntemle ameliyat edildi -Opr. Dr. Bademci: "Japonların bu yöntemiSiirt'te ilk defa uygulanıyor"

Siirt'te mide kanseri hastalığına yakalanan kişi, "Japon uygulaması" olarak tabir edilen bir yöntemle ameliyat edildi.

Siirt'te mide kanseri hastalığına yakalanan kişi, "Japon uygulaması" olarak tabir edilen bir yöntemle ameliyat edildi.

Siirt Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde mide kanseri teşhisiyle tedavi gören 59 yaşındaki Ferman Esen, Opr. Dr. Refik Bademci ve Opr. Dr. İsmail Ege Subaşı'nın gerçekleştirdiği ve Siirt'te ilk defa uygulanan bir yöntemle ameliyat edildi.

Opr. Dr. Bademci, söz konusu yöntemin Türkiye'de çok az sayıda cerrah tarafından uygulandığını söyledi. Ameliyatın başarılı geçtiğini anlatan Bademci, şöyle dedi:

Reklam
Reklam

"Mide kanseri teşhisi konulan hastamız 'Total Gastrektomi D2 Diseksiyon' yöntemiyle ameliyat edildi. Japonların tarif ettikleri bu yöntemle yapılan ameliyat sonucunda geriye tümörün kalmadığını düşünüyoruz. Bizim yaptığımız tedavi Japonların yaptıklarının aynısıdır. Siirt'te ilk olarak başlattığımız bu tedavi yöntemi ülkemizde çok az yerde yapılabiliyor."

Hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Opr. Dr. İsmail Ege Subaşı ise ameliyattan sonraki üçüncü günde hastanın yürümeye başladığını kaydetti.

Siirt'te teknik donanım açısından yapamayacakları ameliyatın olmadığını ifade eden Dr. Subaşı, "Biz başka illere hasta sevk etmemeyi prensip haline getirdik ve tüm ameliyatları hastanemizde yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: