Midyat Belediyesi, kalitesiz kömürle mücadele başlattı

Midyat Belediyesi, çevre kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle kaçak ve kalitesiz kömür kullanılmaması için site, bina...

Midyat Belediyesi, çevre kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle kaçak ve kalitesiz kömür kullanılmaması için site, bina ve iş yerlerini uyardı. Belediye, kurallara uymayanlara cezai işlem uygulayacak.

Mardin Çevre Kurulu kararına göre; Mardin’in, en çok hava kirliliği yaşadığı ilçeleri arasında Midyat’ın 1’inci grup arasında yer alması Midyat Belediyesi'ni harekete geçirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçen yıl kış ayında Mardin ilçeleri arasında ‘Isınmadan kaynaklanan hava kirliği’ hususunda havanın kirli olması tedbir almamızı gerektirdi. Bu konuda, başta site yöneticileri olmak üzere, kalorifer sistemiyle ısınan tüm resmi kurum ve kuruluşların, standartlara uygun yakıt kullanmaları konusunda gerekli yazışmalar ve toplantıları düzenledik. Bu konuda herkesin duyarlı olmalarını istiyoruz.” dedi.
Başta, astım ve bronşit hastalarının hava kirliliğinden etkilendiğini vurgulayan Kutlu, “Havanın kirlenmesi demek suyun kirlenmesi demektir, su kirlendiğinde toprak da kirleniyor. Bu da hayatı ciddi manada olumsuz etkiliyor. Kurallara uymayanlara 776 TL para cezası uygulanıp, ayrıca hava kirliliğine sebebiyet vermekten savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.
Şehrin en işlek caddelerinde pankartlar asan belediye ekipleri, “Daha temiz bir Midyat için kaçak, kalitesiz kömür satan ve kullananlar hakkında yasal işlem uygulanacaktır.“ yazılı uyarılar bulunuyor.
Kömür satmak isteyen işletmeler ise Mardin Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden, 'standartlar uygundur' belgesi almaları gerekecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz