Midyat Eğitim Bir-sen'den 'allah Islah Etsin' Açıklaması

Mardin’in Midyat ilçesinde lise öğrencisi B.T.A.'nın karnesine yazılan 'Allah ıslah etsin' başlığıyla basında yer alan...

Mardin’in Midyat ilçesinde lise öğrencisi B.T.A.'nın karnesine yazılan 'Allah ıslah etsin' başlığıyla basında yer alan haber, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) ve Özgür Eğitim-Sen temsilciliği tarafından yalanlandı.

Haberdeki birçok beyanın gerçekleri yansıtmadığının belirtildiği basın açıklamasında yetkili mercilerin talep etmesi durumunda bu belgelerin kendilerine ibraz edilebileceği dile getirildi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Midyat Eğitim Bir-Sen Temsilcisi A. Kadir Altay, yapılan haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Altay, "İlçemiz Midyat Anadolu Lisesi öğrencisi B.T.A.’nın karnesine yazılan 'Allah ıslah etsin' başlığıyla basında yer alan birçok beyanın doğru olmadığını açıklamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle 'Allah ıslah etsin' ifadesinin bir tahkir- bir aşağılama değil, bir dua bir temenni olduğunu belirtelim. Öğrenci velisi basına verdiği demeçte öğretmenler için 'Allah onları ıslah etsin' demiştir. Biz bundan rahatsız olmadığımız gibi bu duaya amin diyoruz. Öğrenci velisi, 'Bir gün olsun ne öğrenci velisi olarak bana, ne de hiç kimseyle hiçbir iletişim kurulmamıştır' iddiasında bulunmuştur. Okul idaresi, öğretmenler ve okul rehberlik servisi olarak, defalarca öğrenci velisi olan ağabeyi ve ablalarıyla görüşülmüş, görüşmeler onların iştirakıyla tutanak altına alınmıştır. Öğrenci velisiyle, sınıf rehber öğretmenince görüşmeler yapılmış, devamsızlık mektupları yollanmış, nihayetinde 1. dönem karnesinde durum ortaya konmuştur. Yetkili makamların talep etmesi durumunda bu belgeler ibraz edilebilir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Lisesi’nin Midyat’ta üniversiteye en fazla öğrenci yerleştiren, en fazla sosyal faaliyet yapan ve başarılar elde eden bir okulken böyle bir insafsız ithama maruz kalmanın kendilerini üzdüğünü kaydeden Altay, "Öğrenci velisi, kardeşi için 'Başarılı bir öğrenciyken okuldan nefret eden bir öğrenci haline el birliğiyle getirdiler. Önümüzde yükseltme sınavları var. Yine aynı öğretmenler girecek. Allah’ın ıslahına bırakan öğretmen bütünleme sınavında da aynı şeyin çıkacağını düşünüyorum' diyerek, okulun tüm öğretmenlerini taraflı olmakla ve peşin hüküm vermekle itham etmiştir. Oysaki öğretmenler her ne olursa olsun hiçbir öğrenci için ayırım yapmayan adil, tarafsız ve erdemli insanlardır. Öğretmenler gelecek nesilleri yetiştirmek için fedakarca çalışan gönül erleridir. Öğrenci veya bir başkasının düşmanı değildir" diye konuştu.

Midyat Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Aydın Gümüş ise, "Midyat Anadolu Lisesi şu anda bölgemizin en nezih, en temiz, en kaliteli kadroya sahip bir okuldur. Bunu hiç kimsenin lekelemeye hakkı yoktur. Kim olursa olsun, öğretmen bile olsa" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Altay, "Allah hepimizi ıslah etsin" dedikten sonra grup sessiz bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: