Midyat Emniyet Müdürlüğü sigara denetiminden tam not aldı

Mardin’in Midyat ilçesinde Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı 'Dumansız Hava Sahası' kampanyası kapsamında kapalı mekânlar ile kamu...

Mardin’in Midyat ilçesinde Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı 'Dumansız Hava Sahası' kampanyası kapsamında kapalı mekânlar ile kamu kurumlarında sigara denetimi yapıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü denetimlerden tam not aldı.
Sağlık Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda, Midyat Toplum Sağlığı Merkezi (MTSM) öncülüğünde yapılan denetimlere tüm kurumlardan birer görevli katıldı. ‘4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü’ hakkındaki kanun kapsamında umuma açık yerler, kamu kurumları, lokanta, pastane ve çay ocaklarına yönelik denetim yapıldı. Denetimlerde vatandaşlara sigaranın zararları ve bırakılması için alınabilecek 'Alo 171 Sigara Bırakma Hattı'ndan destek istenebileceği anlatıldı. Yetkililer ayrıca denetimlerin sıklaşacağını vurguladı.
Denetimlere Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlusu Dr. Bilal Altunkaynak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, Emniyet Amiri Murat Duran, Midyat Belediyesi'nden Şehmus Gümüş, zabıta görevlileri, sağlık ekibi ile polis ekipleri katıldı.

Reklam
Reklam

UYGULAMA DAHA SIK YAPILACAK
Denetim sırasında sigaranın zararlarını anlatan TSM Sorumlusu Dr. Bilal Altunkaynak, sigara yüzünden Türkiye’de binlerce kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. İnsan sağlığının önemine irşat eden Altunkaynak, denetimlerin sıklaştırılacağını bildirdi.

EMNİYET DENETİMDEN TAM NOT ALDI
Hükümet Konağı’nda başlayan denetimler Emniyet Müdürlüğü, Belediye ve Hastane ile devam eti. Yapılan denetimde Emniyet Müdürlüğü tam not alırken, denetlenen bazı işletmeler sözlü olarak uyarıldı.
Bu arada hastanede yapılan denetimde sigara yüzünden sağlığını yitirmiş bir hasta ziyaret edildi. Yıllarca sigara kullanan vatandaş solumun sıkıntısı çektiği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz