Midyat Gazi YİBO voleybolda bölge birincisi oldu

Mardin’de düzenlenen voleybol turnuvasında Midyat Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) bölge birincisi oldu. Türkiye...

Mardin’de düzenlenen voleybol turnuvasında Midyat Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) bölge birincisi oldu. Türkiye genelinde yapılacak voleybol müsabakalarında yarı finale kalmayı başaran öğrenciler Konya’da Türkiye birinciliği için ter dökecek.

Gazi YİBO öğrencileri voleybolda, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Siirt ve Şanlıurfa illerini geride bırakarak yarı finallerde Mardin’i temsil edecek. Mardin Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen final maçında Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi İMKB İlköğretim Okulu'nu 2-1 yenerek büyük bir başarıya imza atan voleybolcular, 18-22 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Türkiye yarı finallerine katılacak.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilköğretim okulları arasında yapılan Türkiye gurup yarışmaları voleybol müsabakalarında başarı gösteren Midyat Gazi YİBO Mardin’in gururu oldu. Öğrenciler birincilik kupalarını alırken, mutluluklarını okul idarecileriyle paylaştı.

Okulun Beden eğitimi öğretmeni Ercan Alğaç, Mardin’in ev sahipliğini yaptığı 2011-2012 sezonunda Türkiye yarı finallerine yükseldiklerini belirterek ilk 16’ta yakaladıklarını söyledi. Alğaç, "Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Siirt, Şanlıurfa illerini geride bırakarak bunların arasında gurup birincisi olarak yarı finallere kaldık. İlk 16’ya kaldık, çok sevinçliyiz ve guruluyuz. Öyle bir başarıyı yakaladığımız için emeği geçenlere teşekkür ederiz." dedi.

Voleybolcular okul girişinde arkadaşları tarafından büyük alkışlar ile karşılarken aldıkları kupayı Okul Müdürü Yusuf Günay’a hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz