Midyat okuma salonu öğrencileri halı saha turnuvasında stres attı

Mardin’in Midyat ilçesinde Aktif Öğretmenler Derneği (MİAD) tarafından sürdürülen ‘Çiçekler Solmasın Projesi' kapsamında Şenköy, Söğütlü...

Mardin’in Midyat ilçesinde Aktif Öğretmenler Derneği (MİAD) tarafından sürdürülen ‘Çiçekler Solmasın Projesi' kapsamında Şenköy, Söğütlü ve Çavuşlu beldelerinde bulunan okuma salonu öğrencileri halı saha turnuvasında ter döktü.

Halı saha turnuvasına beldelerde bulunan Prof. Dr. Alaaddin Pekedis Okuma Salonu, Şenköy Okuma Salonu ve Çavuşlu Okuma Salonu öğrencileri arasında gerçekleşti. Öğrencilerin hünerlerini sergilediği turnuvanın sonunda Şenköy Okuma Salonu ile Prof. Dr. Allaaddin Pekedis Okuma Salonu finale kaldı. Final maçı sonunda 6-1’lik sonuçla Şenköy Okuma Salonu öğrencileri birincilik kupasını almanın mutluluğunu yaşadı.

Reklam
Reklam

Turnuvada dostluğun kazandığını vurgulayan MİAD Başkanı Hasan Çelik, “Okuma salonunda okuyan çocuklarımızın sosyal alandaki performansları ve mutlulukları karşısında bizler de mutlu olduk. Bu turnuvada bütün çocuklarımız birinci oldu. Dostluk ve kardeşlik kazandı.” şeklinde konuştu. Turnuvayı izlemeye gelen eğitim gönüllüsü Nurullah Yenigün de beldelerde bulunan okuma salonu öğrencilerinin sosyal alanda kaynaşmasının derslerinde başarıyı da beraberinde getireceğine inandığını ifade etti.

Mardin Valiliği koordinatörlüğünde, Midyat Aktif Öğretmenler Derneği (MİAD) tarafından sürdürülen ‘Çocuklar Solmasın Projesi', Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından finanse ediliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz