Midyat rahip için seferber

Deyrulumur Manastırı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Kurakurt, Rahip Edip Daniel Savcı'nın kaçırılmasını kınadıklarını belirterek, "Rahip Edip Savcı'nın bir an evvel serbest kalması için Yüce Tanrı'ya yakarıyoruz" dedi.

Dün akşam saatlerinde Midyat ilçesi çıkışında bulunan Moryakup Kilisesi'nden Barıştepe (Salah) köyündeki evine giderken kaçırılan 43 yaşındaki Rahip Edip Daniel Savcı için güvenlik güçleri seferber oldu.

Rahibin kaçırıldığı araçla ilgili inceleme devam ederken, Süryani Cemaati köye akın etti. Moryakup Kilisesi önünde bekleyen rahip ve papazlar konuyla ilgili açıklama yapmazken, Deyrulumur Manastırı Metropoliti Samoel Aktaş adına Deyrulumur Manastırı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Kurakurt tarafından açıklama yapıldı.

Reklam
Reklam

Köy çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, olayla ilgili soruşturma kapsamında telefon kayıtları inceleniyor. Barıştepe köyünde sessiz bekleyiş sürerken, öğle saatlerinde Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar ve beraberindekiler köye gelerek rahip ve papazlarla görüşecek. Öte yandan kaçırılan rahibin bulunması için korucularla birlikte jandarmalar bölgede operasyon başlattı.

Dün gece meydana gelen olayın ardından Savcı'nın otomobili manastıra getirildi. Dün gece meydana gelen olayın ardından köyde yaşayan hıristiyan ve müslüman vatandaşlar, manastırı ziyaret etti. Manastırı ziyaret eden müslüman köylü kadınlar, rahip Savcı'nın köyde çok sevildiğini, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirttiler.

İHA