Midyat’a yağan kar vatandaşları memnun etti

Mardin’in Midyat ilçesinde, 3 yıl aradan sonra bu yıl kar yağması vatandaşları mutlu etti. Midyat...

Mardin’in Midyat ilçesinde, 3 yıl aradan sonra bu yıl kar yağması vatandaşları mutlu etti. Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, “Üç yıldır Midyat’ta çalışıyorum, hiç kar yağmamıştı. Kar bereket demek, tarım için su demektir.” dedi.

Midyat’a kar yağmasını değerlendiren Kaymakam Akkaya, “Çok şükür kar yağdı. Üç senedir Midyat’ta çalışıyorum hiç kar yağmamıştı. Kar bereket demek, tarım için su demek, yazın su altı kaynaklarının köydeki vatandaşlarımızın kuyularından su içmesi demek ama bu aşırıya kaçmadı yurdumuzun dört bir tarafından özellikle doğu Anadolu tarafında afet derecesine kadar kar yağarken, ilçemizde bu kadar şiddetli kar yağışı olmadı.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kar yağışı yüzünden kapanan köy yolarında kısa sürede greyderlerle çalışma başlattıklarını vurgulayan Akkaya, “Bu akşam itibariyle de Nusaybin Üçköy, Dibek, Üçağıl tarafındaki yollarımızı açacağız. Bunun da özel bir sebebi var. Süryani bir vatandaşımız Almanya’da vefat etmiş, Almanya’dan cenazesi gelecek, sevenleri, yakınları, akrabaları rahatça köye girip çıkıp definlerini yapabilsinler diye.” şeklinde konuştu.

Üç yıl aradan sonra tarihi kentte kar yağması, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Kar yağmasıyla birlikte sokaklara dökülen çocuklar karda kayıp kartopu oynarken, esnaflar da iş yerlerinin önünde kar temizleme çalışması yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz