Midyatlı Bayanlar, Sanal Umre Programına Büyük Ilgi Gösterdi

Mardin Midyat Nisan Yağmuru Kadınlar Derneği (NİSADER) tarafından bayanlara yönelik düzenlenen ‘Kutsal Mekana Yolculuk’ konferansı...

Mardin Midyat Nisan Yağmuru Kadınlar Derneği (NİSADER) tarafından bayanlara yönelik düzenlenen ‘Kutsal Mekana Yolculuk’ konferansı büyük ilgi gördü. Programa konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Murat Erkol tarafından sunulan ‘Sanal Umre’ programı katılımcıları adeta kutsal topraklara götürdü.

Kocatepe İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, NİSADER üyeleri ile daire amirlerinin eşleri katılırken, programa konuşmacı olarak araştırmacı yazar Murat Erkol katıldı. Erkol'un sunduğu sanal umre programı izleyenleri Medine ve Mekke'nin manevi havasına götürdü. Yer yer duygulu anların yaşandığı etkinlikte, bazı bayanların göz yaşlarını tutamadığı görüldü. Erkol, katılımcılara sanal umre yaptırarak umre ile ilgili önemli ayrıntılara yer verdi. Erkol, "Gerekli ön bilgileri aldıktan sonra umre ziyaretinin daha başka olacağını umuyorum. Kutsal mekânların tarihçesini bilmeliyiz. Nerede ne yapmamız gerektiği iyi bilinmeli. Ziyaret, amacına uygun olmalı. Bu konuda rehberler çok önemli. Alanlarında iyi yetişmiş olmalı." dedi.

Reklam
Reklam

Mekke ve Medine'ye gidildiğinde nerelerin ziyaret edilmesi gerektiği ve nerelerin Peygamber Efendimiz'e (sas)'e ait izler taşıdığını resimler ve animasyonlarla gösteren Erkol, umreye gitmenin ne denli önemli olduğunu anlattı. Yaklaşık 2 saat süren program sonunda yoğun katılımdan dolayı memnun olduklarını belirten NİSADER üyesi Nevin Yücel, “Kutlu Doğum Haftası programlarından önce peygamber sevgisinin gönüllere yerleşmesi için hazırlanan etkinliğe katılan herkese teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: