Midyatlı genç girişimciler KOSGEB eğitim sertifikalarını aldı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Mardin Hizmet Müdürlüğü ile...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Mardin Hizmet Müdürlüğü ile Müstakil Sanayici ve İşadamları (MÜSİAD) Mardin Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Midyat’ta gerçekleştirilen, 'Genç Girişimcilik Eğitimi' kurs bitirme ve sertifika töreni düzenlendi.
Midyat Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen, 'Genç Girişimcilik Eğitimi' sertifika törenine, Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, KOSGEB Mardin Hizmet Merkez Müdürü Serdar Altan, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Kazım Aksoy, MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Gazi Yıldız ve kursiyerler katıldı.
Sertifika töreninde kısa bir konuşma yapan Kaymakam Fatih Akkaya, on yılda ülkede çok şeylerin değiştiğini belirtti. Akkaya "Kimse kimseye iş vermiyor arkadaşlar. Kimse kimseye iş vermek zorunda değil. Her kendi işini yapsın en iyisini yapsın. Bir kişinin kendi işini kendi yapması, büyümesi büyük bir avantaj. Bu ruh sizde var bunu ne yapabiliriz KOSGEB Müdürlüğü, İş-Kur Müdürlüğü, her konuda destek veriyor. Destekleri sakın küçümsemeyin. Bu desteklerden azami ölçüde istifade etmeye çalışın. Kendinizi geliştirin, işletmenizi, iş yerinizi geliştirin." diye konuştu.
KOSGEB Mardin Hizmet Merkez Müdürü Serdar Altan, kursu bitirerek sertifika alan ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin, iyi bir iş fikri ile KOSGEB'e başvurmaları ve başvurularının kabulü durumunda, işletme kuruluş desteği, makine, teçhizat ve ofis desteği ile işletme giderleri geri ödemesiz hibe desteğinden faydalanabileceğini belirtti.
MÜSİAD Mardin Şube Müdürü Kazım Aksoy ise, iş kurmak isteyen 30 kişiye 4 hafta 60 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitiminin verildiğini söyledi. Aksoy, bunun yeni iş kurmak isteyenler için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. "Eğitim ile ilgili çalışmalarımız ve desteğimiz devam edecektir. Yoğun bir talep ile karşılaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte yeni kurslarımızı açacağız. Bu eğitim kurslarından azami ölçüde yararlanılması lazım." şeklinde konuştu.
Ardından kursiyerlere sertifikaları teslim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz