Midyatlı Öğrenciler, Matematik Olimpiyatı Sınavı'nda Ter Döktü

Mardin’in Midyat Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürülen ‘Matematik Şenlikleri ve Olimpiyatları’, ortaokul...

Mardin’in Midyat Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürülen ‘Matematik Şenlikleri ve Olimpiyatları’, ortaokul öğrencileri arası Matematik Olimpiyat Sınavı ile devam ediyor. Sınava 43 okuldan 172 öğrenci katıldı.

Öğrencilere matematik sevgisini aşılamak ve matematiğe olan ilgiyi arttırmak amacıyla Kaymakam Oğuzhan Bingöl başkanlığında başlatılan ‘Matematik şenlikleri ve olimpiyatları’ tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında daha önce yapılan resim, şiir ve kompozisyon dallarında derece elde eden öğrencilere yaklaşık 60 bin TL para ödülü verilmişti.

Reklam
Reklam

Hayatın her alanında matematiğin önemine işaret eden Kaymakam Oğuzhan Bingöl, “Öğrencilerin özellikle muhakemede bulunma özelliği kazanmaları açısından önemli bir çalışma. Çocuklarımız her ne işle uğraşırsa uğraşsın, matematik bilerek muhakemede bulunarak uğraşsın.” şeklinde konuştu.

Özel Mehmet Nezih Erdem Okulu’nda ortaokul öğrencilerinin katıldığı Matematik Olimpiyat Sınavı’nda İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Şirin Avcı, öğretmen, öğrenci ve veliler hazır bulundu.

Yapılan sınav sonunda, birinci olan okulun katılan 4 öğrencisine biner, ikinci olan okulun 4 öğrencisine 750’şer, üçüncü olan okulu 4 öğrencisine ise 500’er lira değerinde ödül verileceği belirtildi.

Sınav sonuçlarının 2 hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: