Midyatlılar, elektrik kesintileri ve dalgalanmalarına çözüm istiyor

Mardin’in Midyat ilçesinde vatandaşlar, elektir dalgalanmaları ve kesilen elektrik problemine çözüm bulmasını istiyor.Son yılların en...

Mardin’in Midyat ilçesinde vatandaşlar, elektir dalgalanmaları ve kesilen elektrik problemine çözüm bulmasını istiyor.
Son yılların en kavurucu sıcaklarının yaşandığı Güneydoğu’da, son 20 günde sık sık elektrik dalgalanması ve elektik kesintisi yaşanıyor. Vatandaşların büyük tepkisini çeken elektrik dalgalanmaları, Ramazan ayında yaşanmaya devam edince vatandaşların tepkisi daha da arttı.
Yaşanan dalgalanmadan dolayı birçok mahallede elektronik cihazların hasar gördüğü belirtilirken, esnaf elektronik cihazların yanması ve arızalanmasından dolayı tepkili. Midyat Mal Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Devlet Hastanesi başta olmak üzere birçok kurumda elektronik cihazların arızalandığı belirtildi.
İş yerinde bilgisayarlar, yazıcı ve klima arızalandığı için tepki gösteren Mehmet Sancar, “Allah için yeter, bıktık. Birileri çıkıp çözüm bulsun. Kullanılabilir cihazımız kalmadı neredeyse. Elektrik dalgalanmalarından bıktık. Klimalarımız soğuk yerine sıcak hava veriyor, bilgisayarlar açılmadan kapanıyor. Yetkililer, bu konuda bir an önce çözüm bulmalı.” diye tepki gösterdi.
Öte yandan, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) Midyat İşleme Şefi Kinyas Demir, meydana gelen elektrik probleminin bölgede bir sorun haline geldiğini doğrularken, sıkıntının GAP bölgesinde bulunan sulu tarım arazilerinden kaynaklandığını savundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz