Midyat’ta 19 Mayıs Bayramına Matematik Şenliği Ve Olimpiyatları Damgasını Vurdu

Mardin’in Midyat ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenlerine, ‘Matematik Şenliği...

Mardin’in Midyat ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenlerine, ‘Matematik Şenliği ve Olimpiyatları’ damgasını vurdu. Etkinlikte, yaklaşık üç aydır düzenlenen olimpiyatların ödülleri sahiplerini buldu.

Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen kutlamaya Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül, belde belediye başkanları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan program, günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan konuşma, okunan şiirler ve gösterilerle devam etti. Tekvando, king box ve karete grubu tarafından sahnelenen gösteri büyük alkış aldı. Gösterilerin ardından, ilçe genelinde bulunan okullarda ‘Matematik Şenliği ve Olimpiyatları’ etkinlikleri kapsamında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Olimpiyatlarla ilgili sinevizyon gösterisinde, ilçede düzenlenen Matematik olimpiyatları hakkında detaylı bilgi verildi. Resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere yaklaşık 174 bin TL para ödülü dağıtıldığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Bingöl, “Matematik, hayatın bir parçası. Bu hayatın parçasını öğrenmeden hayatı yaşamak mümkün değil. Bizlerin gençlerden istediğimiz şey, öğretmenlerden de istediğimiz şey bu zor olmayan matematiği zor olmayan bir şekilde öğrencilere öğretmek. Öğrencilerin de öğrenmesi. Öğrencilerimizin geleceğini çok umutlu görüyoruz.” şeklinde konuştu. Program, resim sergisinin gezilmesiyle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: