Midyat'ta Diyaliz Hastaları Doktor Istiyor

Mardin’in Midyat Devlet Hastanesi’nde tedavi gören diyaliz hastaları uzman doktor istiyor. Hastanenin fiziki şartları ve...

Mardin’in Midyat Devlet Hastanesi’nde tedavi gören diyaliz hastaları uzman doktor istiyor. Hastanenin fiziki şartları ve çalışan sağlık görevlilerinden memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, doktor olması durumunda daha da mutlu olacaklarını belirtiyor.

Hastanede hizmet veren donanımlı diyaliz ünitesinde toplam 20 hasta düzenli diyalize giriyor. Haftanın 6 günü hizmet veren diyaliz ünitesinde 4 sağlık görevlisi ile 3 hizmetli personel görev yapıyor. Diyaliz hastaları haftada 3 gün diyalize giriyor, günde 2 seans tedavi ediliyor. Hastanenin imkânlarından övgüyle söz eden vatandaşlar, tek eksiğinin doktor olduğunu dile getiriyor. Yaklaşık 14 yıldır diyaliz tedavisi gördüğünü belirten Hamdiye Güneş, “Hastanemiz çok güzel. Buradaki görevliler bizimle yakından ilgileniyor, tek eksiğimiz doktorumuzun olmaması. Bu konuda doktorumuz da olursa mutlu oluruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hastane tarafından tahsis edilen araçlarla evden alınıp eve bırakılan hastalar için Mardin’den nefroloji uzmanı aylık kontrollere geliyor. Sağlık görevlileri tarafından alınan tahliller, uzman doktorlar tarafından değerlendiriliyor. Öte yandan diyaliz ünitesinde tedavi edilen vatandaşlar TV izleyip, moral buluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: