Midyat’ta Kaçak Ve Hileli Kömür İçin Uyarı Toplantısı Yapıldı

Mardin'in Midyat ilçesinde kalitesiz kömür kullanılmaması konusunda toplantısı yapıldı. Mardin Çevre ve Orman İl Müdürlüğü...

Mardin'in Midyat ilçesinde kalitesiz kömür kullanılmaması konusunda toplantısı yapıldı. Mardin Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Midyat Belediyesi yetkililerince düzenlenen toplantıda hava kirliliğine neden olan kömürün alınmaması istenerek vatandaşların kaçak ve hileli kömüre dikkat etmesi gerektiği belirtildi.

Midyat Belediyesi'nde gerçekleşen toplantıya Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Şube Müdürü Derviş Gönüler, Çevre ve Şehircilik Teknik Elemanı Mehmet Bayar, Kalorifer Ateşçiliği Eğitmeni Veysi Polat, Zabıta Komiseri Barış Özsunar, Zabıta memuru İdris Dinç koordinesinde site, apartman yöneticileri ve kömür satıcıları katıldı. Toplantıda bir açıklama yapan Şube Müdürü Derviş Gönüler, kömür ihtiyacının artmasıyla kaçak satışların da hızla çoğaldığını belirterek, "Halkın sağlığını tehlikeye atan bu firmaların sattıkları kömürün kalitesi çok kötü durumdadır. Kükürt ve kül oranı yüksek, kalori düzeyi çok düşük olan kömür hem çevre kirliliği oluşturuyor, hem de ekonomik kayba neden oluyor” dedi.

Reklam
Reklam

Kentte kullanılacak katı yakıtlar ile ilgili satıcıların ve tüketicilerin ilgili yasa ve yönetmeliklere uyması gerektiğini belirten Gönüler, “Kömür katı yakıt izin belgesi ile katı yakıt satış belgesi olan satıcılardan alınmalıdır. Kalorisi 5 bin 500'ün üzerinde yakıt alınması gerekir" diye konuştu.

Hava kirliliği konusunda Mardin merkez, Midyat ve Nusaybin ilçelerinin birinci grup hava kirliliği sınıfında olduğunu ifade eden Gönüler, ısınmadan dolayı hava kirliliğine neden olan birçok şikayet aldıklarını ve bunu bertaraf etmek üzere el birligi ile çalışılması gerektiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: