Midyat'ta telkari işi gümüş takıya olan ilgiden esnaf memnun

Mardin’in Midyat ilçesinde gümüş ustaları tarafından tel tel örülerek çeşitli figürlerin yapıldığı telkari işi gümüşe...

Mardin’in Midyat ilçesinde gümüş ustaları tarafından tel tel örülerek çeşitli figürlerin yapıldığı telkari işi gümüşe olan ilgi her geçen gün artıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken takılar mağazaların vitrinlerini süslüyor.
Kültürel ve tarihi zenginliğinin yanında gümüş işleme sanatıyla meşhur olan ilçede son zamanlarda artan telkari satış mağazaları vatandaşların zevklerine hitap etmeye çalışıyor. Süryani ustalar tarafından bölgeye kazandırılan telkari sanatı zamanla Müslüman çıraklara öğretildi. Kocamanoğlu Caddesi’nde bulunan telkari gümüşçüler çarşısında Süryani ve Müslüman esnaflar lüks mağazalarla vatandaşlara seçkin ürünler sunuyor.
Bayram öncesi takı almak için alışverişe çıktığını belirten Nurşen Akgül, "Özellikle misafirimiz geldiğinde hemen çarşıya iner onlara telkari gümüşünden yapılmış bir hediye alırız. Bende bayram öncesi kendime el işi bir yüzük almak için dolaşıyorum." diye konuştu.
Atölyelerde ustaların özenle siparişleri yetiştirme telaşı sararken, satış mağazalarında gümüş anahtarlıklar, simli kolyeleri tespih ve telkari takılar oldukça ilgi gören ürünler arasında. Son zamanlara bayanların telkari saate oldukça ilgi gösterdiklerini belirten Cemal Aykat ise "Ülkemizde bulunan yerli turistlerin yanı sıra farklı ülkelerden gelen yabancı turistlerin telkari sanatımıza önem göstermesi bizleri memnun ediyor." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz