Midyat'ta Yılın Annesi Seçildi

Mardin’in Midyat ilçesinde 4 çocuğu epilepsi hastası olan Sabire Akay yılın annesi seçildi. Kaymakam Oğuzhan...

Mardin’in Midyat ilçesinde 4 çocuğu epilepsi hastası olan Sabire Akay yılın annesi seçildi. Kaymakam Oğuzhan Bingöl, çocuklarıyla zor şartlarda yaşayan Akay ailesini ziyaret gerçekleştirdi.

Toptepe köyünde zor şartlarda yaşayan aile için Midyat Kaymakamlığı, Ulucami Mahallesi 1211 Sokak'ta Akay ailesine ev kiraladı. Kaymakam Oğuzhan Bingöl anneler günü münasebetiyle aileyi ziyaret etti. Evin tüm ihtiyaçlarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından karşılanacağı belirtildi. 4 yıl önce eşini trafik kazasında kaybeden ve epilepsi hastası olan Mir Yakup (10), Ferhat (9), Zeynep (6) ve Fatma (4) ile birlikte köyde tek odalı evde yaşayan Sabire Akay’ın çocuklarından Fatma aynı zamanda cilt kanseri. Aile tespit edildikten sonra Midyat’ta kendilerine bir ev kiralandı ve evin tüm ihtiyaçları giderilmeye çalışıldı. Yapılan çalışmaların ardından Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Yazı işleri Müdürü İsa Kurnaz, SYDV Müdürü Orhan Günel aileyi ziyaret etti. Yılın annesini ziyaret ettiklerini belirten Kaymakam Oğuzhan Bingöl, anne ve çocuklarından hayır duası almak için ziyaret ettiğini belirtti. Çocuklarla yakından ilgilenen Kaymakam Oğuzhan Bingöl, ilk olarak kiraladıkları evin bahçesinde çocuklar için oyun bahçesi kuracaklarını ve en kısa zamanda Akay ailesine ev alacaklarını söyledi. Çok zor şartlarda yaşadıklarını belirten Sabire Akay, "Allah sizlerden razı olsun. Hastaneye dahi gelemiyorduk. Bir gün bende ölürsem çocuklarıma kim bakar diye endişe duyuyordum. Şimdi artık devletimizin sıcaklığını yüreğimizde hissediyoruz" dedi. Evi gezen Kaymakam Oğuzhan Bingöl, çocuklara televizyon alınması talimatını verdi. Aynı zamanda Akay ailesine kapısının her zaman açık olduğunu belirten Bingöl, çocuklardan kendisini ziyaret etmelerini istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: