Mihalgazi'de Siyah Domates Fidesinden Ilk Ürün Alındı

Mihalgazi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen demonstrasyon çalışması kapsamında Ziraat mühendisi Süleyman Okşit'in danışmanlığını yaptığı siyah domates üretimi

Mihalgazi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen demonstrasyon çalışması kapsamında Ziraat mühendisi Süleyman Okşit'in danışmanlığını yaptığı siyah domates üretimi gerçekleştirildi.

Okşit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mihalgazi ilçesinde ilk kez Süleyman Kuyular tarafından bin 200 metrekare serada yetiştirilen Çiko F1 çeşidi siyah domatesten ilk ürünü aldıklarını kaydetti.

Ürünün seraya ilk dikiminden itibaren tamamen kontrollü bir şekilde üretildiğini ifade eden Okşit, "Bu yıl sadece Mihalgazi'de bir üreticinin serasında başlanan siyah domatesi üretimi gelecekte daha da artacak. Siyah domates üretimini Mihalgazi geneline yaymak istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kuyular da serasına bin 600 siyah domates fidesi diktiğini siyah domatesinin aromalı çok hoş tadının olduğunu belirterek, bu domatesin pazar değerinin iyi ve diğer domatese göre daha yüksek fiyata alıcı bulduğunu anlattı.

Muhabir: Atila Ünal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz