Mihalıççık'taki kömür madeninde meydana gelen göçük -CHP Milletvekili Kurt: "Mihalıççık'a bağlı Koyunağalıköyündeki madende yaşanan kaza değil, iş cinayetidir"

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Koyunağalı köyündeki madende yaşanan olayın kaza değil, iş cinayeti olduğunu savundu.

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Koyunağalı köyündeki madende yaşanan olayın kaza değil, iş cinayeti olduğunu savundu.

Kurt, yazılı açıklamasında, Eskişehir'in Mihalıççık ilçesi Koyunağalı köyünde faaliyet gösteren maden ocağında dün meydana gelen göçük sonucu 4 işçinin yaşamını yitirdiğini anımsatarak, ölenlere Tanrı'dan rahmet yakınlarına başsağlığı diledi.

Cumhuriyet savcılığı ve idarenin, gerekli soruşturmaları yaptığını ifade eden Kurt, şunları belirtti:

Reklam
Reklam

"Bunun sonucuna göre işlem yapacak. Ancak AKP hükümeti yıllardan beri yapmadığı, çözmediği, çözmek istemediği sorun, işçi sağlığı ve iş güvenliğidir. İş yerlerinde alınması gereken önlemlerin alınıp alınmadığı, denetlenmemektedir. Esas sorumlu olan 10 yıldan bu yana yasayı yapmayan hükümettir. Geçen haftalarda İstanbul'da meydana gelen alışveriş merkezi inşaatı çalışanlarının barındırıldığı çadır yangınında 10 kişi öldü. 10 kişi öldükten sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik'in açıklamaları da hükümetin kusurlarının itirafıdır. Mihalıççık'a bağlı Koyunağalı köyündeki madende yaşanan kaza değil, iş cinayetidir. AKP milletvekillerinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin şanlı geçmişiyle hesaplaşmaya çalışacaklarına, Cumhuriyet'in temel ilkelerine yok etmeye çabalayacaklarına yoksul, sesiz, sıkıntılı yaşam ve çalışma koşullarında çalışmak zorunda kalan emekçilerin haklarını aramalı, koruyucu önlemler almak için yasa yapmalıdır.

Bu konuda, 10 yıldır olumsuz direniş gösteren hükümeti sıkıştırmalı, bakanın da istediğini beyan ettiği iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili yasal düzenlemeleri Meclis'e getirmelidirler."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: