Mihri Belli hayatını kaybetti

Türkiye'deki devrimci solun önemli ismi Mihri Belli (96) solunum yetmezliğine bağlı nedenlerden dolayı Kadıköy'de hayatını...

Türkiye'deki devrimci solun önemli ismi Mihri Belli (96) solunum yetmezliğine bağlı nedenlerden dolayı Kadıköy'de hayatını kaybetti.
Bugün saat 15.30 sıralarında evindeki yatağında hayatını kaybeden Belli'nin perşembe günü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilmesi bekleniyor. Eşinin cenazesinin başında bekleyen Sevim Belli, Mihri Belli'nin bütün hayatını onur içinde yaşamak için harcadığını söyledi. Oğlu Hayrettin Belli ise babasının Türkiye'deki solun önemli isimlerinden biri olduğunu, hayatını davasına adadığını belirtti. Bu arada Mihri Belli'nin ölüm haberinden sonra çok sayıda arkadaşı da evine gelerek eşi Sevim Belli'ye başsağlığında bulundu.

Reklam
Reklam

Çok sayıda kitabı olan Belli'nin bilinen kitapları şunlar: "Rigas’ın Dediği (Türkçe – İngilizce), Eine Analyse der Türkischen Linken (Almanca), Türk Solu – Dün, Bugün (Türkçe - İngilizce), Türkiye: Yapı, Ulusal Sorun (Türkçe - İngilizce), İnsanlar Tanıdım, Gurbetten Notlar, Gerilla Anıları, Asıl Mesele O Kiraz Ağaçları, Mihri Belli'nin Anıları."

.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz