Mikro Kredi Kadınların Geçim Kaynağı Oluyor

Türkiye genelinde 9, Niğde’de ise 6.yılını dolduran mikro kredi kadınların geçim kaynağı oluyor.Yaptığı işleri referans...

Türkiye genelinde 9, Niğde’de ise 6.yılını dolduran mikro kredi kadınların geçim kaynağı oluyor.
Yaptığı işleri referans göstererek bu uygulamadan yararlanmaya başlayan birçok bayan bu şekilde hem geçimini sağlıyor hem de oturdukları yerde kendilerine bir uğraş çıkarıyor. Bu uygulama ile kendi uğraşını çıkaran bayanların yanı sıra kendi iş yerini açanlar da oldu.

Niğde Mikro Finans Şube müdürü Haluk Akdemir, “Türkiye genelinde 63 bin bayana kredi imkânı sağlamaktayız. Kredi sağlamakta önceliklerimiz bayanın dar gelirli olması, bir işle uğraşıyor olması. Eğer bir iş ile uğraşıyorsa ona gerekli sermayeyi sağlamak. Bu sermayeyi sağlarken biz sermayemiz 100 TL ile bin TL arasında değişiyor. Bayanların yaptığı işe göre değişiyor bu. El işi ile uğraşıyorsa 700 TL civarı başka bir iş ise bin TL civarında değişiyor." dedi.

Reklam
Reklam

Akdemir, "Yeşilburç köyünde Nezahet teyzemiz tavuklarıyla uğraşıyor. Yumurtalarını satarak torunlarını okutuyor. Kümes yapmış evinin bir takım eksikliklerini gidermiş ve 71 yaşında 1.5 yıldır bizim üyemiz. Aynı şekilde Havva teyzemiz 78,79 yaşında bu evde ördüğü patikleri olsun şalları olsun dantelleri olsun bebek yeleklerini olsun satarak geçimini sağlıyor. Mikro kredi taksitlerini ödüyor hiç geciktirmeden bu zamana kadar. Hem kirasını ödüyor, geçimini sağlıyor hem de 2 tane torunun okumasına bir şekilde yardımcı oluyor.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: