Milas esnafından odalara tepki..!

Milas'ta Tapu Sicil Müdürlüğüne konulan fotoğraf kabini, ekmeğini fotoğraf çekerek kazanan fotoğrafçıların tepkisine neden oluyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi, Muğla ili, Milas ilçesinde geçtiğimiz aylarda Tapu Sicil Müdürlüğüne konulan fotoğraf kabini, ekmeğini fotoğraf çekerek kazanan fotoğrafçıların tepkisine neden oluyor.

ESNAF NASIL AYAKTA KALACAK?

Muğla ili, Milas ilçesinde uygulama karşısında mağdur duruma düştüklerini belirten esnaflar sözlerine şöyle devam ettiler: “Bizler küçük esnaflarız. Ancak üzülerek görüyoruz ki, asıl işi vatandaşın tapu işlemlerini yapmakla mükellef devlet dairesinin "Hizmet" adı ya da döner sermaye adı altında tapu dairelerine fotoğraf makineleri konulmak suretiyle ekmeğimiz elimizden alınmaktadır. Esnafın sermayesi yok edilmektedir. Ekmeğine, el uzatılan esnaf nasıl büyüyecek? Büyümek şöyle dursun, nasıl ayakta kalacak?

Reklam
Reklam

ODALAR NE İŞ YAPAR?

Odalara seslenmek istiyoruz. Odalar ne iş yapar, bize göre şu anda hiçbir şey. Bir meslek için çıraklığından başlayarak sonrasında kalfalık ve daha sonrasında ise ustalık için yıllarca emek veren ve en sonunda da bin bir zorlukla işyeri açan mükellefin haklarını koruma gibi bir görevi yok mudur? Odalar sadece aidat almasını biliyorlar. Esnafın haklarını koruma konusunda nasıl bir yol izleyecekler merakla bekliyoruz.

AMACIMIZ EKMEĞİMİZİ KORUMAKTIR

Amacımız ekmeğimizi korumaktır. Odaların vatandaşına sahip çıkması gerekmektedir. Ekmeğinin peşinde olan esnafa yapılanlar büyük bir ayıptır. Buradan tekrarlıyoruz. ODALAR UYUMA ESNAFINA SAHİP ÇIK!.”

YENİ AÇILAN MAĞAZALAR ESNAFI BİTİRMEKTEDİR.

Milas ilçesinde her geçen gün büyük mağazalar açılmaktadır. Yerel yönetimler burada da esnafı zor duruma sokmaktadırlar. Büyük mağazaların şehir dışına açılması gerekirken, mantar gibi ilçemizin yeni noktalarına açılması da esnaf için üzücü bir olaydır.

HALKIN YANINDA OLMASI GEREKENLER,

ZENGİNİN YERİNDE YER ALMAKTADIRLAR?

Reklam
Reklam

Halkın yanında olması gerekenler, zenginin yerinde yer almaktadır. Olan yine gariban esnafa olmaktadır. Geçtiğimiz günlerde esnaf kendi sesini duyurmaya çalışmış olup, oda başkanları ise hiçbir şey yapmadan yan gelip yatmaktadırlar. Yeni açılan ve açılacak olan mağazalar esnafı bitirme noktasına getirmiştir. Oda başkanları şunu yaptık şunu böyle yaptık diye sakın açıklamalarda bulunmasınlar. Son olarak şunları belirtmek istiyoruz. Mesai biter, odalara ait makam araçları mesai dışında da oda başkanlarına hizmet etmeye devam etmektedir. Tamam hizmet edebilir ama, sürekli olarak da makam araçları oda başkanları tarafından kullanılması da doğru değildir. Çok yazık. Görülen köy kılavuz istemez. ” dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: