Milas Toki’de Son Durum

Milas’taki 206 TOKİ konutu için yapılan 316 başvurunun incelemesinin devam ettiğini belirten Milas Kaymakamı M....

Milas’taki 206 TOKİ konutu için yapılan 316 başvurunun incelemesinin devam ettiğini belirten Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı; “İncelemelerin yüzde 50’si tamamlandı. Vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını sağlamak için incelemelere hız vermeye çalışıyoruz” dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Milas’ta yapımı tamamlanan 206 TOKİ evine, 316 başvuru yapılmıştı. Başvuruların ardından Sosyal Yardımlaşma Vakfı TOKİ Komisyonu tarafından başlatılan incelemeler ise devam ediyor. İncelemelerin yüzde 50’sinin tamamlandığını belirten Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, komisyonun hızlı bir şekilde çalışmalara devam ettiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Başvuru sahiplerinin sahip olmayı beklediği 45 metre karelik 2 + 1 TOKİ evleri konusunda bilgi veren Atçı; “300 ev için yapılan ilk başvuruda 94 vatandaşın ev kurasına girmeye hak kazanmıştı. Yeterli talebin sağlanmaması nedeniyle şartlarda yapılan revizyonla kalan 206 ev için açılan başvuruya da 316 kişiden talep gelmişti. Bu talepler neticesinde başlattığımız inceleme çalışmasında şuana kadar toplam 158 kişiyi değerlendirdik. İncelemeler sonunda 110 başvuru, şartları taşımayıp iptal edilirse sadece anahtar kurası yapılacak. Yoksa kuraya girmeye hak kazanan vatandaşların katılımıyla noter huzurunda kura çekimi yapılacak" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: