Milas'da düşen helikopterdeki Türk ekibe ulaşılamıyor

ANKARA (ANKA) - Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahir Küçük, Milas'ın Geyik Barajı'nda su alırken düşen yangın helikopterindeki 3 Ukraynalı pilotun yüzerek gölet kenarına çıktıklarını, ancak baraj sularında kaybolan Türk pilot Tanju Tezgel ile Orman Muhafaza memuru Ali Ekin'e henüz ulaşılamadığını açıkladı.

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahir Küçük Küçük, Aydın'ın Çine ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden bir yangın söndürme helikopterinin, Milas'taki Geyik Barajı'ndan su alırken düşmesi üzerine Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezi'nde bir açıklama yaptı. Küçük, Aydın-Akçaova-Kabalar köyü mevkiinde çıkan orman yangının müdahale etmek üzere saat 13.10'da Milas'tan hareket eden ve yangına 20 km mesafedeki Geyik Barajı gölünden su almak üzere alçalan yangın söndürme helikopterinin saat 13.21'de, irtibatının kesilmesiyle düştüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Düşen helikopterin Ukrayna'dan kiralandığını belirten Küçük, "Helikopterde bulunan 3'ü Ukraynalı, 2'si Türk personelden, 3 Ukraynalı yüzerek kıyıya çıkmışlar ve hastaneye sevk edilmişlerdir. Diğer Orman Genel müdürlüğü personeli 2 kişiye henüz ulaşılamadı. Kurtarma çalışmaları yoğun olarak sürdürülmektedir. İzmir ve Bodrum'dan su altı kurtarma ekipleri de olay yerine yönlendirildi. İnşallah diğer arkadaşlarımızı da kurtarırız" dedi.

Açıklamadan sonra düşen Helikopter'a ilişkin verilen bilgi notunda da Ukrayna tescilli KAMOV-32 tipi helikopter personelinden Ukraynalı pilotlar Viktor Litinov, Vyacesleav Serstobitov ile teknisyen Vilademir Kosel yüzerek gölet kenarına çıktığı, helikopterin Türk pilotu Tanju Tezgel ile orman muhafaza memuru Ali Ekin'e henüz ulaşılamadığı ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.