Milas'ın 45 Yıllık Su Sorunu Çözülüyor

DSİ tarafından yapımı tamamlanan Akgedik Barajından tarımsal sulamanın yanı sıra içme suyu için proje hazırlandı....

DSİ tarafından yapımı tamamlanan Akgedik Barajından tarımsal sulamanın yanı sıra içme suyu için proje hazırlandı. Projeyle Milas'ın 45 yıllık su sorunu çözülmüş olacak.

Milas Belediyesi ile yapılacak protokol ile barajdan arıtılacak 5 milyon metre su ilçenin içme şebekesine aktarılacak. Proje 2014’te tamamlanacak.

Muğla’nın Milas İlçesinde Tarımsal sulamada kullanılması amacı ile yapımı tamamlanan Akgedik Barajı proje tadilatı ile artık kentin içme suyu sorununu da karşılayacak. DSİ tarafından yapılacak olan arıtma tesisi ve depolama alanları ile kent şebekesine aktarılacak.

Reklam
Reklam

Bugün gerçekleşen Milas Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısında gündeme getirilen ve oy birliği ile kabul edilen madde gereği Milas Belediyesi DSİ Genel Müdürlüğü ile proje kapsamında protokol imzalayacak.

Yapılan bu protokol ve gerçekleşecek çalışma ile kentin 45 yıllık su sorununun çözüleceği müjdesini veren Başkan Tokat, “kentimizde zor koşullarda su kuyularından temin edilen şebeke suyumuz hem masraflı hemde kireçli. Yapılacak olan bu çalışma sayesinde musluklarımızdan doğal kaynak suyu içme imkanı bulacağız. Böyle bir projenin parçası olmaktan mutluyuz” dedi.

Başkan Tokat yapılacak projenin devreye girmesi ile su fiyatlarının da düşeceğini müjdeledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: