Milas’ta Asansör Denetimlerini Makine Mühendisleri Yapacak

Muğla’nın Milas ilçesindeki yerleşim noktalarında asansörlerin denetimlerinin Milas Belediyesi adına Makine Mühendisleri Odası Milas Temsilciliği...

Muğla’nın Milas ilçesindeki yerleşim noktalarında asansörlerin denetimlerinin Milas Belediyesi adına Makine Mühendisleri Odası Milas Temsilciliği tarafından yürütülmesini öngören sözleşme imzalandı. Asansörlü daireler, yıllık 100 TL karşılığında firma harici bakımları MMO’ya yaptırabilecek.

Milas Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası arasında ilçedeki asansörlerin denetimi ve yaptırımlarına ilişkin sözleşme imzalandı.

Sözleşmeye göre, ilçe genelindeki 217’si faal, 33’ü gayrifaal durumdaki asansörlerin denetim işleri Makine Mühendisleri Odası Milas Temsilciliği tarafından belediye adına yapılacak.

Reklam
Reklam

Asansör sistemlerinin normal bakım işlerinin, asansörü yapan firma tarafından bakımları devam edecek. Oda, tüm bu bakımların kurallara uygun olup olmadığını, dolayısıyla can güvenliği açısından taşıdığı öneme ilişkin denetimlerde bulunacak. Sözleşmeye göre, Makine Mühendisleri Odası Milas Temsilciliği, asansör bulunan binalardan yıllık 100 TL gibi bir ücret alacak.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sözleşme öncesi; “2008 yılında “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Yönetmeliğin amacı; insanların veya yüklerin taşınmasında kullanılan asansörlerin hizmete alındıktan sonra; çevrenin, insanların ve canlıların sağlık ve güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak üzere işletilmesi, bakımı ve yıllık kontrolleri için uyulması gereken kuralları belirlemek.” şeklinde konuştu.

Makine Mühendisleri Odası Milas Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Onur Onay da; “Yapacağımız denetim çalışmaları neticesinde ilçemizdeki asansörlerin ne kadarının çalışır durumda, ne kadarının arızalı ve ne kadarının bakıma ihtiyacı olduğunu tespit edeceğiz. Bu çalışma can güvenliği için önemli. Hayırlı olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Milas Belediyesi Ana Hizmet Binası Toplantı Salonu’ndaki imza törenine Makine Mühendisleri Odası Milas Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Demirel, Ferah Altunay ve Makine Mühendisleri Odası Milas İlçe Temsilciliği Teknik Görevlisi Tufan Çakar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: