Milas’ta Baraj Suyunun İçme Suyu Olarak Kullanılma Projesi

Milas Belediyesi ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa devam eden ‘Milas İçme Suyu...

Milas Belediyesi ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa devam eden ‘Milas İçme Suyu Projesi’ adım adım ilerliyor.

Akgedik Barajı’nda Milas ve Beçin’e içme suyu temini için gerekli proje çalışmaları ve İçme Suyu Projesi Revize çalışmaları kısa bir süre önce tamamlanmıştı. Proje ile ilgili yerlerinde inceleme yapmak üzere Devlet Su İşleri Müdürlüğü Ankara ve Aydın ekipleri Milas’a gelerek Akgedik Barajı ve çevresinde incelemelerde bulunuldu.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Aydın Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nden İçme Suyu ve Atık Su Şube Müdürü Adnan Tanyeli, DSİ Ankara Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığı Arıtma Şubesi Müdürlüğü Çevre Yüksek Mühendisi Sevtap Akman, Proje Şubesi İnşaat Yüksek Mühendisi Yusuf Şahin, Sanat Yapıları Şubesi İnşaat Mühendisi Emre Fatih Yartaşı, DSİ Muğla 213. Şube Müdürü Mehmet İskender, Aydın Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nden Jeoloji Mühendisi Yılmaz Henden, İnşaat Mühendisi Muzaffer Karademir, İnşaat Mühendisi Ercan Tanrıkut, Çevre Mühendisi Dilek Atmacı ve Milas Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Güray Emiroğlu’nun da aralarında bulunduğu kalabalık bir ekiple proje alanında kapsamlı çalışma yapıldı.

Reklam
Reklam

İncelemede bulunan mühendisler ‘Milas İçme Suyu Projesi’ için pompa terfi merkezi, arıtma tesisi ve su depoları için uygun olabilecek yerleri tespit edecekler. Ayrıca Baraj havzası içerisinde kalan evlerin kamulaştırılması yine gelen inceleme ekibinin görüştüğü konular arasında.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ‘Milas İçme Suyu Projesi bizim önemli projelerimiz arasında, bu proje hayat geçtiğinde ilçemizin 2045 yılına kadar su sorunu olamayacak. Bugün yaşam için vazgeçilmez olan su, üzülerek söylüyorum ki birçok il ve ilçemizde büyük bir sorun. Şu an ki kuyu ve depolarımızla Milas’ın su sorunu yok, fakat 2045 yılına kadar su problemimizin olmaması demek, Milas için oldukça önemlidir. Proje inşaatına bu yılsonunda başlanması planlanıyor, herhangi bir aksaklık olmaması durumunda 2014 yılında Akgedik Barajı’nda Milas ve Beçin’e içme suyu getirebileceğiz. Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile ortaklaşa sürdürdüğümüz çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir’ dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz