Milas’ta cem evi çalışmalarında mutlu sona doğru

Milas’ta cem evi çalışmalarında mutlu sona doğru

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Milas Şubesi yönetimi Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret ederken, gündem ilçeye cem evinin kazandırılması oldu.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a hayırlı olsun ziyaretleri devam ederken son ziyaret Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Milas Şube Başkanı Akif Özbilge, beraberindeki heyet tarafından gerçekleştirildi.

Milas Belediyesi Meclis Toplantı salonunda gerçekleşen ziyaretin en önemli gündem maddesi ise ilçeye Cem Evi yapılması çalışmaları oldu.

Reklam
Reklam

Ziyaretin başında kısa bir konuşma gerçekleştiren PSAKD Milas Şube Başkanı Akif Özbilge, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a ikinci dönem çalışmaları için başarı dileklerini iletti. Başkan Tokat’ın görev süresi boyunca kendilerine her zaman olumlu yaklaştığını ifade ederek; “Başkanımıza bu yaklaşımından dolayı teşekkür ederim. Bizim ilçedeki en büyük beklentimiz Cem Evi’nin inşa edilmesi. Bu konudaki çalışmalarda bizler üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız” dedi.

Kendisine yapılan ziyaretten dolayı teşekkür eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçedeki her sivil toplum örgütüne ellerinden gelen yardımı yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Milas’ta Alevi vatandaşların istediği Cem Evi için çalışmaların devam ettiğini ve istenilen arazinin kamulaştırma çalışmaların tamamlandığını dile getiren Başkan Tokat, şunları söyledi:

“Özellikle ikinci dönemdeki çalışmalarımızda görev süremiz bitmeden yapmak istediğimiz çalışmaların arasında Cem Evi’nin inşası var. Bu konuda isteseydik sizlere şehir dışında veya ilçenin kenar bölgelerinden birinde yer gösterebilirdik. Ancak bu kez de yerin kullanılması sıkıntısı olacaktı. Bizlerde sizlerin istediği yerlerden birisi olan arazinin kamulaştırılması için çalışmalarımızı yaptık. Arazi sahibiyle de anlaşmaya vardık ve yapıcı görüşmelerimiz oldu. Aksi takdirde arazi sahibi teklifimizi kabul etmeseydi işin durumu mahkemeye gider ve oldukça uzun bir sürece girerdik. Şuanda ilgili arazi üzerine hazırlanacak olan bir projeye ihtiyacımız var. Bu konuda da sizlerle birlikte çalışma yapalım ve gerekli olan projemizi de hazırlayalım. Bu toplantıda çalışmaların hangi prosedüre göre yapılacağını da inceleriz” dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan görüşmelerin ardından Mayıs ayının ikinci haftasında bir toplantı yapılması kararlaştırılırken, toplantıya Milas Belediyesi yetkilileri ve PSAKD Milas Şubesi yetkililerinin katılması planlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: