Milas'ta Karantina Tedbir Amaçlı

Muğla’nın Milas ilçesinde 56 köyde görülen Mavidil hastalığı nedeni ile 23 Ağustos’ta başlatılan karantina uygulamasının...

Muğla’nın Milas ilçesinde 56 köyde görülen Mavidil hastalığı nedeni ile 23 Ağustos’ta başlatılan karantina uygulamasının tedbir amaçlı uygulandığı belirtildi.

Milas İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan tarafından yapılan açıklamada, 23 Ağustos’ta görülen hastalık üzerine sıkı denetim ve düzenli kontrollerin uygulanmasının ardından tedavinin 20 Eylülde tamamlandığını iyileşme sürecinin tamamlanmasıyla tedbir amaçlı karantinayı uyguladıklarını söyledi.

Arslan yaptığı açıklamada, bölgede hastalık kalmadığının vurgusunu yaparak sadece mevzuat gereği süreyi beklediklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Milas İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan, “hastalık nedeniyle 56 köyde uyguladığımız karantina tedbir amaçlı olarak sürenin dolması için bekleniyor. Bu mevzuat gereği yaptığımız bir uygulama. Bölgede 23 Ağustos’ta beliren hastalığı yaptığımız aşılamalar ve tedavi sonucu giderdik. Denetimlerimiz devam etmekte. Milas’ta şuan hastalık ve sıkıntı yok. Bu köylerdeki hayvanlarımız hayvan pazarına getirilemez ama köyde kendileri arasında satışı yapılabilir. Ayrıca Mavidil hastalığı zaten hayvandan insana bulaşabilen bir hastalık değil. Vatandaşlarımızın rahat olsun” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: