Milas'ta Lise Öğrencilerine Terörle Mücadele Semineri Verildi

Milas'ta lise öğrencilerine terör örgütleri konusunda seminer verildi.

Milas'ta lise öğrencilerine terör örgütleri konusunda seminer verildi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Güvenlik Şubesi tarafından Milas'ta faaliyet gösteren 5 eğitim kurumunda, terör örgütlerinin insan kaynaklarının kesilmesine yönelik seminer düzenlendi.

Seminerde konuşan Milas İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erkan Dülger, terör örgütlerinin en büyük kaynağının insan olduğunu belirterek, "Bu ülkenin gideceği yöne gençler olarak siz karar vereceksiniz, ama aileniz, öğretmenleriniz nasıl size faydalı şeyler vermeye çalışıyorsa, bazı örgütler, kişiler, çıkar amaçlı suç örgütlerinin sizinle ilgili düşünceleri olabilir. Polis teşkilatı olarak her zaman yanınızdayız" dedi.

Reklam
Reklam

İl Emniyet Müdürlüğünde Terörle Mücadele ve Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Nihat Ekici, çeşitli terör örgütlerinin gençleri en büyük hedef olarak seçtikleri, bunun için burs sağlama, arkadaş bulma, barınma yardımı şeklinde yollar izlediklerini anlattı.

Terör örgütleri tarafından en çok 14-25 yaş grubundaki gençlerin hedef alındığını kaydeden Ekici, gençlerin çevrelerindeki bu tür kişilere karşı duyarlı olmaları, şüphelendikleri durumları polisle paylaşmalarını istedi.

Muhabir: Mutlu Hazer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: