Milas'ta oda mezar bulundu

MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Milas İlçesi'nde bir kömür işletmesine ait alanda yapılan hafriyat çalışması sırasında, bir oda mezar bulundu. Oda mezarın Helenistik döneme ait olduğu bildirildi.

Milas'a bağlı Çakıralan Köyü'nde bulunan özel bir kömür işletmesine ait kömür ocağı sahasında, kepçeyle yapılan hafriyat çalışmasında bir mezara rastlandı. İşçiler durumu jandarmaya bildirdi. Mezarın bulunduğu alana gelen jandarma ve müze ekiplerinin yaptığı incelemede hafriyat çalışması sırasında mezarın üçte birinin yıkılmış olduğu anlaşıldı.

Reklam
Reklam

Mezarın Milas'ta bugüne dek gün ışığına çıkarılan en güzel mimari yapıya sahip oda mezar olduğu kaydedildi. Oda mezardan ostothek (mermer ya da taştan yapılmış düzgün kap) ve ostotheke ait üzerine yazılar bulunan kapağıyla 1 adet taş sehpa çıkarıldığını ifade eden Milas Müze Müdürü Erol Özen, "Gerekli izinleri aldıktan sonra oda mezarda kurtarma çalışmalarına başlayacağız. Bu mezar, Milas'ta şimdiye kadar ortaya çıkarılan en güzel mimariye sahip mezar" diye konuştu.