Milas’ta Tarihi Eser Operasyonu

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Milas ilçesinde düzenlenen operasyonda çok sayıda tarihi eser ve...

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Milas ilçesinde düzenlenen operasyonda çok sayıda tarihi eser ve silah ele geçirildi.

Jandarma ekipleri, 1. derece sit alanında kaçak kazı ve tarihi eser kaçakçılarına yönelik 2 yıldır sürdürdüğü projesi çalışma kapsamında Milas’ta M.A. ve K.K. isimli şahısların ev ve iş yerlerine operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda, Roma dönemine ait mezar içerisinden çıkartıldığı tahmin edilen yonca ağızlı testi, fincan, gözyaşı şişesi, tek kulplu testi, kase, ahşap kılıç kını, etnografik döneme ait 2 adet 70-80 santimetre uzunluğunda kılıç, 36 kalibrelik tabanca, 34 adet fişek, 9 milimetre çapında tüfek, havalı tüfek, 9 milimetre çapında tabanca, 92 adet 9 milimetre tabanca fişeği ve kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Milas ilçesi Damlıboğaz köyünde ikamet eden C.E. isimli şahsın tarlasında da Milas Müze Müdürlüğü’nden gelen görevli personel ile birlikte, iş makinesi ile yapılan kazı neticesinde ise Roma dönemine ait Hyundai antik kenti içerisinde kalan mozaik bir yapı ve lahit olduğu değerlendirilen bir yer bulundu.

Jandarma tarafından gözaltına alınan 3 zanlı, sorgularının ardından Milas Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: