Milas'ta Vatandaşlara "Zafer Menüsü" Dağıtıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi tarafından vatandaşlara "Zafer Menüsü" dağıtıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi tarafından vatandaşlara "Zafer Menüsü" dağıtıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk'ün Sakarya Savaşı'ndan sonra Türk ordusu için hazırlattığı kuru fasulye, bulgur pilavı, üzüm hoşafından oluşan 'Zafer Menüsü', vatandaşlara dağıtıldı.

Derneğin Lozan Caddesi'ndeki hizmet binası önünde düzenlenen etkinlikte konuşan Milas Şube Başkanı Eliz Kara, Cumhuriyetin 89. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun en sevdiği yemek menüsüyle belgesel gösterimleri eşliğinde, halka sunarak anmak ve anlatabilmek için etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Tarihte 'Zafer Menüsü' olarak adlandırılan ve Milli Mücadelenin sosyal sembollerinden olan yemekleri 'Cumhuriyet Karavanası' olarak sunduklarını anlatan Kara, hedeflerinin güçlerini hatırlamak, hatırlatmak ve Atatürk gibi düşünmeye davet etmek olduğunu kaydetti.

Etkinliğe Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Milas Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Albay Hasan Hüseyin Kanbur, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, daire amirleri, Yeni Milasspor Kulübü futbolcuları ve Milaslı vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Ferdi Aşıcı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz